Talentontwikkeling

Om hedendaags muziektheater te maken zijn mensen met meervoudige talenten nodig. Muzikale schrijvers, componisten met theatraal talent, acterende zangers. Theater Sonnevanck biedt jonge mensen met die meervoudige talenten kansen in de praktijk: dit vak beheers je pas na heel veel doen!

We speuren actief naar jonge mensen met deze talenten. Op kunstvakopleidingen en op de middelbare school. Inmiddels hebben vele jonge kunstenaars bij Theater Sonnevanck de kans gekregen om een muziektheatervoorstelling te maken.

 

2Scoremusictheatre

2Scoremusictheatre is een talentontwikkelingsinitiatief van Theater Sonnevanck, Nederlandse Reisopera, Kameroperahuis en ArtEZ Conservatorium. De wedstrijd is bedoeld voor individuele jonge makers of teams bestaande uit jonge componisten, schrijvers en/of regisseurs. Het winnende team krijgt de kans om een volwaardige 10+ voorstelling bij Theater Sonnevanck te maken.

De voorstelling maakt een kleine tour in het seizoen 2016-2017.

Meer informatie op www.2scoremusictheatre.nl

 

 

 

Coming of Age productie

Sinds 2014 is de Coming of Age productie is een jaarlijks terugkerend talentontwikkelingsproject, waarin samengewerkt wordt met met jongeren. In deze productie krijgen talentvolle jongeren tussen de 12 en 15 jaar de kans om samen met ervaren theatermakers een professionele theatervoorstelling te maken. Eerder werden De Gedaanteverwisseling (2014), Onderdier (2015), De Winkelkoning (2016) en Macbeth (2017) gemaakt.

 

 

© Agnes Booijink

 
 

Samenwerking met ArtEZ

Theater Sonnevanck werkt sinds 2010 samen met ArtEZ instellingen in Enschede, Zwolle en Arnhem. Studenten van diverse vakopleidingen krijgen de kans om ervaring op te doen die enorm waardevol is voor hun toekomst.