Edward Scharenhand (8+)

Magdaleen is een honderd procent goed meisje. Geen moeite is haar te veel. In haar vrije tijd loopt ze met de collectebus tegen zinloos geweld, leest ze blinde mensen voor in de bibliotheek en redt ze zielige en gewonde dieren, die ze mee naar huis neemt. Daar woont ze met haar altijd erg enthousiaste tante Maria, die Heilsoldate is.

Op een dag vindt Magdaleen iets bijzonder zieligs, iets dat ze nooit eerder heeft gevonden. Het is een jongen en op een briefje staat dat hij Edward heet. Hij ziet er heel lief uit, alleen is hij geboren met levensgevaarlijk scherpe scharen in plaats van handen. Maar heeft Edward niet ook, net als iedereen, recht op een veilig thuis en wat geluk?

Een zoetzure komedie over goed en kwaad en de dunne grens daartussen. Losjes gebaseerd op Tim Burtons’ sprookjesachtige film Edward Scissorhands. 


Informatie

Regisseur Marije Gubbels maakte eerder bij Theater Sonnevanck de succesvolle voorstellingen Een engel met vieze voeten (naar Heidi), Tijl Uilenspiegel en Sissi. Tijl Uilenspiegel won de Zilveren Krekel voor Meest Indrukwekkende Jeugdtheaterproductie van 2014.

Vormgever Morgana Machado Marques won in 2016 een Zilveren Krekel in de categorie Beste Podiumprestatie voor haar vormgeving van de Sonnevanck-productie Wij gaan op berenjacht.

 

Speelperiode

Edward Scharenhand speelt van 1 oktober t/m 12 november 2017. De voorstelling is geschikt voor de kleine en middelgrote theaterzaal. Schoolvoorstellingen kunnen uitsluitend in deze setting worden gespeeld. Elke schoolvoorstelling is voorzien van een gratis educatief project uit onze leerlijn De Betekenis van Theater.

 

Voorstelling boeken

U kunt Edward Scharenhand boeken via STIP Theaterproducties. Neem daarvoor contact op met:

Els Hazenbos - tel. 020 623 0 623 - els@stipproducties.nl
Credits

Tekst & regie Marije Gubbels
Compositie Freek den Hartogh
Spel & zang Dorien van Gent, Freek den Hartogh, Marcel Osterop en Juul Vrijdag
Vormgeving Morgana Machado Marques
Lichtontwerp Desirée van GelderenBoekingen en Informatie


Voorstellingfoto's: Edward Scharenhand (8+)