Edward Scharenhand (8+)

Iedereen in het stadje Gul is extreem goed, Tante Maria en haar geadopteerde dochter Magdalena voorop. Altijd staan ze klaar voor hulp aan dier, plant en medemens.  

Op een dag staat er iemand op hun stoep. Hij heet Edward en is helemaal alleen. Edward is lief en zachtaardig maar aan beide armen heeft hij - in plaats van gewone handen - helaas een stel lange en vlijmscherpe scharen. Als Tante Maria desondanks besluit om Edward gastvrij in huis op te nemen, is Magdalena voor het eerst in haar leven een stuk minder positief.

Maar heeft Edward niet ook, net als iedereen, recht op een veilig thuis en wat geluk? Blijft Magdalena de enige in Gul die moeite met hem heeft? Hoe tolerant is Gul eigenlijk echt? En… hoe ongevaarlijk is Edward? 

Een zoetzure komedie over goed en kwaad en de dunne grens daartussen. Losjes gebaseerd op Tim Burtons’ sprookjesachtige film Edward Scissorhands. 


Informatie

Edward Scharenhand gaat op 1 oktober 2017 in première in ons eigen huis. Tot en met 12 november is de voorstelling te zien in theaters door heel Nederland.

 

Over de makers

Regisseur Marije Gubbels maakte eerder bij Theater Sonnevanck de succesvolle voorstellingen Een engel met vieze voeten (naar Heidi), Tijl Uilenspiegel en Sissi. Tijl Uilenspiegel won de Zilveren Krekel voor Meest Indrukwekkende Jeugdtheaterproductie van 2014.

Vormgever Morgana Machado Marques won in 2016 een Zilveren Krekel in de categorie Beste Podiumprestatie voor haar vormgeving van de Sonnevanck-productie Wij gaan op berenjacht.

 

Educatie

Elke schoolvoorstelling is voorzien van een gratis educatief project uit onze leerlijn De Betekenis van Theater.
Credits

Tekst & regie Marije Gubbels
Compositie muziek Freek den Hartogh
Liedteksten Marije Gubbels
Spel & zang Dorien van Gent, Freek den Hartogh, Marcel Osterop en Juul Vrijdag
Decor- & kostuumontwerp Morgana Machado Marques
Assistent decor & kostuums Afke Manshanden
Lichtontwerp Desirée van Gelderen
Dramaturgie Flora Verbrugge
Regieassistent Leoni Pirenne
Dans- & bewegingsadvies Nada Belada
Techniek Koen Kuipers en Jeroen van Terheijden
Met dank aan Daan Jansen en Tjalling MulderBoekingen en Informatie


Voorstellingfoto's: Edward Scharenhand (8+)