Gender (12+)

Merel is een jongensachtig meisje. Josha is een meisjesachtige jongen. Bij de wc's van de plaatselijke club waar vanavond een schoolfeest in volle gang is, bespreken twee jonge mensen de invloed van hun sekse op het leven en welk hokje daarbij past.

Al decennia lang lijkt het afgelopen met het traditionele man/vrouw denken. Toch is het nog steeds niet duidelijk wat een gender of gender neutraliteit nu precies is. Wat maakt een jongen een jongen en een meisje een meisje? Een voorstelling over de rol van geslacht, intimiteit en sociale verwachtingen die op het spel staan.


Informatie

Voorstelling boeken

Gender (12+) speelt van 25 september t/m 18 december 2017. Wil jij deze voorstelling op jouw school? Neem contact op met Marti Arts, JONG coördinator Toneelgroep Oostpool: marti@toneelgroepoostpool.nl of bel 026 - 443 76 55.

 

Succes trailervoorstellingen

De trailervoorstellingen van Sonnevanck/Oostpool wonnen de afgelopen jaren verschillende prijzen. In 2016 won Bromance (15+) de Gouden Krekel voor Meest Indrukwekkende Jeugdtheaterproductie, de belangrijkste prijs binnen het jeugdtheater.

Hard Candy (15+, 2013), GTA5 (15+, 2015), Pretpark (12+, 2017) en It's my mouth and I can say what I want to (14+, 2017) wonnen een Zilveren Krekel.

 


Gender maken we in coproductie met Toneelgroep Oostpool en speelt in onze tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer. De vrachtwagen met trailer rijdt naar middelbare scholen en parkeert op het schoolplein. Er passen maximaal 60 bezoekers in de trailer en de voorstelling duurt ongeveer een lesuur.
Credits

Tekst Magne van den Berg
Regie Timothy de Gilde
Spel Merel Pauw en Josha Stradowski
Vormgeving Janne Sterke
Dramaturgie Flora VerbruggeBoekingen en Informatie


Voorstellingfoto's: Gender (12+)