Coronatoegangsbewijs

We kijken ernaar uit om je te mogen verwelkomen in ons eigen huis aan de Walstraat 2 in Enschede. De veiligheid en gezondheid van onze bezoekers en medewerkers staat hierbij voorop.

Wij ontvangen publiek met een Coronatoegangsbewijs.Wij vragen je bij binnenkomst om een Coronatoegangsbewijs (QR-code) via de CoronaCheck-app te tonen of een print via CoronaCheck.nl.

 

Wat is een Coronatoegangsbewijs?

Dit kan een negatieve testuitslag (testbewijs) zijn, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat je hersteld bent van corona (herstelbewijs). Deze dien je in de CoronaCheck-app of geprint via CoronaCheck.nl in een QR-code om te zetten. Dan pas heb je een geldig Coronatoegangsbewijs.

Het Coronatoegangsbewijs kun je als volgt verkrijgen:

  • TESTBEWIJS – Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor het evenement. Via https://www.testenvoortoegang.org/ maak je een afspraak voor een coronatest bij een aangesloten testlocatie in je buurt.
  • VACCINATIEBEWIJS – Bewijs van een volledige coronavaccinatie met een vaccin dat door het EMA is goedgekeurd. Vanaf 10 juli 2021 is in Nederland een vaccinatie geldig vanaf 14 dagen nadat je volledig bent gevaccineerd.
  • HERSTELBEWIJS – Een bewijs dat je minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona.

Op de site van de Rijksoverheid kun je terecht voor de stappen die je dient te ondernemen om van je test-, vaccinatie- of herstelbewijs een geldig Coronatoegangsbewijs te maken in de vorm van een QR-code. > Klik hier

Of bekijk hier een filmpje waarin alle stappen worden uitgelegd.

 

Wat gebeurt er bij binnenkomst?

Als je een activiteit of voorstelling bezoekt waar een Coronatoegangsbewijs verplicht is, wordt aan de ingang je QR-code gescand. Dit is je geldige Coronatoegangsbewijs. Deze QR-code toon je ofwel op je telefoon in de CoronaCheck-app of heb je thuis al geprint via CoronaCheck.nl.

Let op: Vergeet bij je bezoek je legitimatiebewijs niet. Onze medewerker vergelijkt de gegevens van je legitimatiebewijs met de gegevens van je Coronatoegangsbewijs.

 

Het Digitale Corona Certificaat (DCC)

Vanaf 1 juli 2021 kunnen internationale bezoekers binnen de EU het Digitale Corona Certificaat (DCC) gebruiken om toegang te krijgen tot evenementen en activiteiten in Nederland, dus ook in Theater Sonnevanck.

We danken je voor je begrip! Voor vragen over tickets kunt je ons mailen op kantoor@sonnevanck.nl