Visie op Cultuureducatie

Theater Sonnevanck maakt muziektheater om kinderen te inspireren. Onze educatieve projecten verdiepen het verhaal, versterken de verbeelding en vergroten de beleving van muziektheater voor de kinderen in het publiek. Rondom de voorstellingen maken de kinderen niet alleen theater in de klas maar vaak spelen zij ook een belangrijke rol in de voorstelling zelf.

We ontwikkelen alle projecten in samenwerking met groepsleerkrachten uit het basisonderwijs. Daardoor sluiten onze voorstellingen en het educatiemateriaal naadloos aan op thema’s die op school spelen. 

 

Educatieaanbod

In de educatiefolder die hieronder kunt lezen, vindt u een uitgebreid overzicht van onze educatieve projecten.

Fotografie in folder: Loveland Film & Photography - Merel ten Elzen

 

De leerlijn: De Betekenis van Theater

Op veel scholen maken leerkrachten week- of maandsluitingen en zelfs musicals. Maar hoe maak je een theaterstuk dat voor kinderen én ouders interessant is? Leerkrachten stellen ons dan ook vaak de vraag: ‘Hoe maak je theater op de basisschool?’.

De leerlijn De Betekenis van Theater ondersteunt leerkrachten in het onderzoeken, uitvoeren en evalueren van theater in de klas. In de lessen worden kinderen van elke leeftijdsgroep uitgedaagd om op hun eigen niveau een toneelstukje te bedenken, oefenen en te presenteren.

--> Meer info

 

Cultuureducatie met Kwaliteit

Cultuureducatie met Kwaliteit (CMK) is het landelijke programma (2013-2016) waarin het onderwijs samen met culturele instellingen (waaronder Theater Sonnevanck) de opdracht hebben gekregen om de kwaliteit van cultuureducatie binnen het basisonderwijs op een hoger plan te brengen.

Binnen de CMK-projecten begeleiden we leerkrachten in het geven van cultuureducatie, omdat we ervan overtuigd zijn dat zij de leerlingen mee kunnen nemen in hun enthousiasme. Zo leren de kinderen vanuit hun eigen klas muziektheater te bezoeken, beleven, creëren en waarderen.

--> Meer info

 

Meer informatie

Neem voor meer informatie over onze educatieve projecten contact op met Nadieh Graumans-Tigchelaar via 053 - 431 54 00 of mail naar educatie@sonnevanck.nl.

 

Foto header: Jochem Jurgens