Cultuureducatie met Kwaliteit

Het cultuuronderwijs op de basisschool krijgt een nieuwe impuls door middel van het landelijke programma Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK). Scholen en culturele instellingen slaan de handen ineen om leerlingen mee te nemen in de wereld van bijvoorbeeld theater, muziek, dans of cultureel erfgoed. 

In Enschede werken primair onderwijs, culturele instellingen en de gemeente Enschede sinds 2013 intensief samen om alle kinderen van alle Enschedese basisscholen kwalitatief goed cultuuronderwijs te bieden. Dat gebeurt binnen het project Cultuureducatie Enschede.

 

Theater Sonnevanck en CmK

Binnen Cultuureducatie met Kwaliteit werkt Theater Sonnevanck samen met het basisonderwijs aan de verbetering van cultuureducatie in de school. Een theaterdocent coacht iedere leerkracht, individueel, bij het geven van theaterlessen en het bedenken van eigen opdrachten. Zo sluiten we aan op de vragen van de leerkracht zelf. Want hoe kun je kinderen begeleiden bij het bezoeken van een voorstelling? Hoe geef je theaterles als je zelf geen toneel speelt? Hoe kun je leerlingen zo begeleiden dat zij boven zichzelf uitstijgen op het podium?

Binnen CmK hebben we drie leerlijnen ontwikkeld voor verschillende onderwijstypen:

- Theater maken in de klas - Thematisch werken (klik voor filmpje)

- Theater maken in de klas - Meervoudige Intelligentie (klik voor filmpje)

- Theater maken in de klas - Speciaal Onderwijs (klik voor filmpje)

 

"Er zijn 20 scholen in het primair onderwijs in Enschede waarmee we regelmatig samenwerken. Soms heel intensief door individuele begeleiding, soms door teamtrainingen of workshops voor leerlingen."

Susan Waanders, educatiemedewerker

 

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Susan Waanders via 053 - 431 54 00 of mail naar educatie@sonnevanck.nl.

 

Foto header: Sanne Peper