Compleet Cultuurpakket op Maat

Exclusief voor scholen in het primair onderwijs in Enschede biedt Theater Sonnevanck een Compleet Cultuurpakket op Maat voor de hele klas, aangepast aan jouw wensen.

 


Film door Buro Ten Dam

 

Compleet

Het pakket bevat alle culturele activiteiten die je je leerlingen in een jaar wilt laten beleven: een live kunstervaring, een of meer actieve workshops door kunstvakdocenten en andere inspirerende lessen. Volledig op maat van jouw wensen, aansluitend op je lesprogramma. Tijdens deze activiteiten werken de leerlingen aan alle 21ste eeuwse vaardigheden: creatief denken en handelen, kritisch denken, sociale en culturele vaardigheden, en dit allemaal in verbinding met hun eigen leefwereld.

 

Cultuureducatie

Theater is een geweldige start van complete cultuureducatie, want alle kunstvormen komen er in samen. Een beeldend kunstenaar ontwerpt decor en kostuums, een componist componeert muziek die live uitgevoerd wordt door muzikanten. Een schrijver schrijft een tekst die door de acteurs tot leven wordt gebracht en een regisseur smeedt al deze ingrediënten samen tot een verhaal van nu dat kinderen op het puntje van hun stoel laat zitten. Het Cultuurpakket biedt, naast bezoek aan een professionele jeugdvoorstelling, workshops en lessen in al deze kunstvormen.

 

Op maat

Jij kent jezelf en de klas het beste en wij kennen het vakgebied. Samen zorgen we dat jouw klas cultuureducatie op maat krijgt. En als je dat wilt, krijgen ook jouw eigen culturele vaardigheden een enorme boost.


Naast een voorstellingsbezoek plan je minimaal 2 en maximaal 8 actieve workshops in de klas, op momenten die aansluiten op jouw lesprogramma. De vakleerkracht van Theater Sonnevanck stemt de invulling van het cultuurpakket persoonlijk met je af. Zo haal je een héél jaar cultuureducatie met kwaliteit in je klas.


Je kunt dit aanbod voor één klas boeken, maar natuurlijk ook voor meerdere klassen of zelfs de hele school. We gaan graag met je/jullie in gesprek over de persoonlijke wensen van de leerkracht voor de workshops.

 

Voorstelling

Een onderdeel van het Cultuurpakket is een live kunstervaring (of theatervoorstelling). Kijk op deze pagina welke voorstellingen we komend seizoen gaan spelen.

 

Meer informatie

Neem contact op met Susan Waanders, educatief medewerker Theater Sonnevanck.
t) 053 431 54 00
e) educatie@sonnevanck.nl

 

Foto header: Sanne Peper