Lesmethode: De Betekenis van Theater

Theater Sonnevanck heeft haar eigen lesmethode ontwikkeld: De Betekenis van Theater. Binnen deze lesmethode is voor ieder leerjaar van het basisonderwijs een lessenserie ontwikkeld. Er zijn zeven afleveringen van De Betekenis van Theater verkrijgbaar. Deze lessenseries zijn gratis voor klassen die een voorstelling van Theater Sonnevanck bezoeken.

Elke aflevering bevat twee digitale theaterlessen, klaar om af te spelen op het digibord met een handleiding voor de leerkracht. De lessen op dvd begeleiden de kinderen stap voor stap bij het zelf maken en spelen van een kort theaterstuk over een onderwerp gebaseerd op persoonlijke ervaringen van de kinderen. Zo ontwikkelen de kinderen zich op sociaal, cultureel en theatraal gebied.

De handleiding voor de leerkracht beschrijft de lessen en biedt vele praktische tips, waarmee hij/zij de kinderen zelf kan coachen bij het maken en repeteren van hun toneelstukjes. De voorstellinkjes die ontstaan zijn geschikt om op te voeren tijdens een week- of maandsluiting.

 

Zeven lessenseries

Op dit moment zijn er zeven afleveringen van lesmethode De Betekenis van Theater verkrijgbaar:

Groep 1: Speel de sterkste

Groep 2: Speel wat je hoort

Groep 3: Speel wat helpt

Groep 4: Speel wat (niet) mag

Groep 5: Speel wat je durft

Groep 6: Speel wat je voelt

Groep 7/8: Speel wat je denkt

Lessenseries uit De Betekenis van Theater zijn gratis verkrijgbaar voor klassen die een voorstelling van Theater Sonnevanck bezoeken.

 

Meer informatie

Neem voor meer informatie over de leerlijn De Betekenis van Theater of andere educatieve projecten van Theater Sonnevanck contact op met Nadieh Graumans-Tigchelaar via 053 - 431 54 00 of mail naar educatie@sonnevanck.nl.

 

Foto header: Jochem Jurgens