Stil maar meisje op nieuw zomers theaterfestival

Op 16 en 17 juni organiseren de Zwolse Theaters, Deventer Schouwburg, Rabotheater Hengelo en Wilminktheater Enschede het Vier Oost Theater Festival. Het is de eerste keer dat de vier theaters gezamelijk dit compleet nieuwe festival organiseren. Je kunt er genieten van toneel, muziek, pop-up theater en nog veel meer uit het Oosten van Nederland. Speciaal voor dit festival maken wij de voorstelling Stil maar meisje.
Stil maar meisje

Als de wereld in brand staat, als je het zelf ook even niet meer weet, als je gewoon even je kop in het zand wil steken, wat doe je dan? Precies. Dan zing je. In koor. Waarover maakt niet meer uit. Muziektheater over het warme bad van samen zingen en de koude douche van niet meer weten wie je bent en wat je zelf denkt.

Stil maar meisje is een kleine humoristische familievoorstelling voor twee zingende actrices.

 

Vier Oost Theater Festival

Gezelschappen, groot en klein, zoals Toneelgroep Oostpool, Orkest van het Oosten, Nederlandse Reisopera, Valerius Ensemble, The Young Ones, Theater Sonnevanck en Kameroperahuis reizen op 16 en 17 juni langs de vier theaters. Zij spelen niet zoals gebruikelijk in de theaterzalen, maar vooral op plekken waar het publiek normaal niet komt voor theatervoorstellingen. Korte performances, concerten en ontmoetingen met theatermakers en artiesten op verrassende locaties in de theaters, zoals het loading dock, de artiestenfoyer, het zijtoneel en de kleedkamers. Naast de voorstellingen organiseert het festival een uitgebreid randprogramma met muziek, pop-up theater, zomerse drankjes en lekker eten.

De kaartverkoop voor het festival start op 10 mei om 10.00 uur. Meer informatie en tickets op www.vieroost.nl.