Zilveren Krekel winnaar It's my mouth I can say what I want to op H80 Festival

Van 25 t/m 28 mei is It's my mouth I can say what I want to te zien op het H80 Festival in Arnhem. Afgelopen maandag won de voorstelling, geregisseerd door Daria Bukvić, een Zilveren Krekel 2017 in de categorie meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie. It's my mouth I can say what I want to is een humoristische en satirisch-poëtische aanklacht tegen de meningenmaatschappij.

Klik hier voor meer informatie en tijden
It's my mouth I can say what I want to

Een incident op een middelbare school. Commotie. Een jongen raakt vermist. Een docent wordt geschorst. Het vermoeden gonst: ‘er lag mogelijk een racistisch motief aan ten grondslag’. Getuigen worden gehoord. Speculaties buitelen over elkaar heen. De pers loopt ermee weg. Niemand weet iets. Iedereen bemoeit zich ermee.

Een mening is geen feit en racisme is niet ok. Makkelijk zat. Maar wat als jouw feiten een mening blijken te zijn? En wat is het verschil tussen het maken van onderscheid en discriminatie? Is iedereen stiekem een beetje racistisch? It’s my mouth I can say what I want to is een pleidooi voor het gebruiken van je eigen verstand, of op z’n minst je eigen paar ogen. Voor het blijven stellen van vragen, ook als de waarheid verleidelijk onwrikbaar lijkt.

De voorstelling is een coproductie met Toneelgroep Oostpool en speelt in onze tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer.

 

Hoogte80 Festival

Van donderdag 25 t/m zondag 28 mei geniet je in het stadspark in Arnhem van diverse muziekoptredens en zijn er unieke theatervoorstellingen te zien in tenten, in de open lucht en op podia tijdens Hoogte80 Festival. Highlights zijn dit jaar muziektheatergroep BOT met de nieuwe voorstelling LEK, tgEcho met Burgerlijke Schemering en Mensen Zeggen Dingen. De andere optredens zijn gratis te bezoeken.