Lovende recensies voor Gender!

Woensdag 27 september ging Gender in première. De voorstelling kreeg prachtige recensies. De Volkskrant geeft de voorstelling vier sterren en de Theaterkrant geeft er zelfs vijf! "Trailervoorstelling Gender voelt het actuele onderwerp - sekse en tieners - haarfijn aan in dit stuk barstensvol acteertalent", schrijft de Volkskrant. De Theaterkrant noemt het een"Adembenemende omkering van het Assepoester-sprookje"

Gender tourt tot en met 18 december langs middelbare scholen (besloten voorstellingen). Daarnaast is Gender acht keer als vrije voorstelling te zien. Wacht niet te lang met het kopen van je kaartje, want er zijn al vijf voorstellingen uitverkocht! >> speellijst

 

>> Recensie de Volkskrant

>> Recensie Theaterkrant
Gender (12+)

Merel is een jongensachtig meisje. Josha is een meisjesachtige jongen. Bij de wc's van de plaatselijke club waar vanavond een schoolfeest in volle gang is, bespreken twee jonge mensen de invloed van hun sekse op het leven en welk hokje daarbij past. 

Al decennialang lijkt het afgelopen met het traditionele man/vrouw denken. Toch is het nog steeds niet duidelijk wat gender of genderneutraliteit precies is. Wat maakt een jongen een jongen en een meisje een meisje? Een voorstelling over de rol van geslacht, intimiteit en sociale verwachtingen. 

>> Meer info


Gender maken we in coproductie met Toneelgroep Oostpool en speelt in onze tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer. De vrachtwagen met trailer rijdt naar middelbare scholen en parkeert op het schoolplein. Er passen maximaal 60 bezoekers in de trailer en de voorstelling duurt ongeveer een lesuur.

 

Geen nieuws van ons meer missen?

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! >> klik hier