Samen met 17 jongeren maken we Een Midzomernachtsdroom!

Afgelopen vrijdag 16 maart zijn we gestart met onze nieuwe Coming of Age voorstelling. Dit jaar maken we een hedendaagse bewerking van de Shakespeare-klassieker Een Midzomernachtsdroom. 17 talentvolle jongeren uit Enschede en omgeving maken de komende maanden samen met professionele theatermakers de voorstelling. Een Midzomernachtsdroom is op 11, 12 en 13 mei te zien in ons eigen huis.
Talentontwikkeling

Dit jaar maken we voor de vijfde keer een Coming of Age voorstelling, ons jaarlijks terugkerende talentontwikkelingsproject met talentvolle acteurs, zangers, dansers en muzikanten tussen de 12 en 15 jaar. Ruim 70 jongeren uit onder andere Enschede, Rijssen, Losser, Almelo, Hengelo, Goor en Haaksbergen deden eind december audities. Daaruit werden 17 jongeren geselecteerd. Niet eerder werkten we met zoveel jongeren aan de Coming of Age voorstelling.

 

Foto Kick-off: De 'contracten' worden getekend en natuurlijk wordt er geproost met champagne

 

Het team

Een Midzomernachtsdroom wordt geregisseerd door Charli Chung. Hij regisseerde eerder voorstellingen bij Frascati Producties en Toneelgroep Oostpool. In het najaar maakt hij voor Sonnevanck/Oostpool de voorstelling KIDS. Schrijver Madelon Kooijman bewerkte de tekst van Een Midzomernachtsdroom tot een voorstelling waarin de jongeren de confrontatie aangaan met de roetsjbaan die verliefdheid heet.

Het decor voor wordt ontworpen door Studio Koen Steger. Hij ontwierp onder andere afgelopen jaar het veelgeprezen decor voor VPRO-programma Zomergasten, waarin het lijkt alsof het interview plaatsvindt op het dak van een camper. De muziek wordt gemaakt door muzikant/componist Jelle Hoekstra en Nadieh Graumans-Tigchelaar is regieassistent.

 

Foto Kick-off: Regisseur Charli Chung

 

Kick-off

Het project startte vrijdag 16 maart jl. met de kick-off. De komende maanden wordt er gerepeteerd voor de voorstelling. In de tweede week van de meivakantie (7 t/m 11 mei) zijn de jongeren ‘full-time’ in dienst en wordt de voorstelling gemonteerd. Op 11 mei (voorpremière), 12 mei (première) en 13 mei (matinée) is de voorstelling te zien in ons eigen huis aan de Walstraat 2 in Enschede.