11, 12 en 13 mei: Een Midzomernachtsdroom!

Samen met 17 jongeren uit Enschede en omgeving maken we op dit moment Een Midzomernachtsdroom. Op 11, 12 en 13 mei speelt de voorstelling in ons eigen huis. In Een Midzomernachtsdroom gaan de jongeren de confrontatie aan met de roetsjbaan die verliefdheid heet. En, niet in de laatste plaats, ook met hun ouders…

 

vrijdag 11 mei 2018 - 19.30 uur - voorpremière - reserveer

zaterdag 12 mei 2018 - 19.30 uur - première - reserveer

zondag 13 mei 2018 - 15.00 uur - matinée - reserveer
Een eigenwijze afspiegeling van de werkelijkheid met de allure van een romantisch sprookje

In William Shakespeares romantische komedie Een Midzomernachtsdroom lopen verschillende werelden door elkaar. Vier geliefden, een groep feeën en de leden van de plaatselijke amateurvereniging komen elkaar tegen in het bos. Ze worden verliefd, nemen elkaar in de maling en wijzen elkaar af. Samen vertellen ze een verhaal over dromen, fantasie en verbeelding. Een eigenwijze afspiegeling van de werkelijkheid met de allure van een romantisch sprookje. Waarbij waanzin en liefde het brein verhitten. En hormonen je om de oren vliegen.

 

Het team

Voor het vijfde jaar op rij maken we in het kader van talentontwikkeling een zogenaamde Coming of Age voorstelling. Hierin krijgen jongeren tussen de 12 en 15 jaar uit Enschede en omgeving de unieke kans om samen met ervaren theatermakers een professionele theatervoorstelling te maken. Vrijdag 16 maart was de kick-off van het project.

Charli Chung regisseert de voorstelling. Hij regisseerde eerder voorstellingen bij Frascati Producties en Toneelgroep Oostpool. In het najaar maakt hij voor Sonnevanck/Oostpool de voorstelling KIDS. Schrijver Madelon Kooijman bewerkte de tekst van Een Midzomernachtsdroom. Het decor voor is ontworpen door Studio Koen Steger. Hij ontwierp onder andere afgelopen jaar het veelgeprezen decor voor VPRO-programma Zomergasten, waarin het lijkt alsof het interview plaatsvindt op het dak van een camper. De muziek wordt gemaakt door muzikant/componist Jelle Hoekstra en Nadieh Graumans-Tigchelaar is regieassistent.