Regisseur Charli Chung genomineerd voor BNG Bank Theaterprijs 2018

Regisseur Charli Chung is met zijn voorstelling Bij jou begin ik genomineerd voor De BNG Bank Theaterprijs. Een prijs ter stimulering van jong theatertalent tot 35 jaar.

 
BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs
Samen met het Nederlands Theater Festival reikt het BNG Cultuurfonds jaarlijks de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs uit. De meest veelbelovende theatermakers tot 35 jaar die met een voorstelling op tournee komen in aanmerking om voor de prijs te worden genomineerd. De winnaar kan met een bedrag van 45.000 euro - de grootste theaterprijs van Nederland - een nieuwe voorstelling maken. 

Charli en Sonnevanck
Regisseur Charli Chung studeerde in 2017 af met zijn lovend ontvangen voorstelling The Dreamers. Hij werkt sindsdien als vaste maker bij Frascati producties en Toneelgroep Oostpool. Hij maakte dit voorjaar bij Sonnevanck samen met 17 jongeren de Coming of Age voorstelling Een Midzomernachtsdroom. Dit najaar gaat Charli de nieuwe coproductie met Toneelgroep Oostpool, KIDS, regisseren.

Bij jou begin ik
Bij jou begin ik is een fonkelvers 21e eeuws, hoogst persoonlijk liefdesverhaal geïnspireerd op de producten van een steeds populairder wordende subcultuur. Puttend uit een berg literaire klassiekers en cultfilms blaast Charli Chung oude bewegingen van het hart nieuw leven in.

'De onbevangen puurheid in ‘Bij jou begin ik’ van Charli Chung is werkelijk verademend en getuigt van een idealisme dat misschien niet van deze tijd is – of juist wél [...] Dit is werkelijk een belangrijke voorstelling, en zo anders dan het gangbare en reguliere aanbod.' ★★★★ Theaterkrant

 

Foto header: Bas de Brouwer