Karlijn Kistemaker wint Charlotte Köhler Prijs!

Regisseur Karlijn Kistemaker heeft de Charlotte Köhler prijs gewonnen! Deze aanmoedigingsprijs voor jong talent wordt op donderdag 5 juli uitgereikt tijdens de Young Talent Awards in het Compagnietheater in Amsterdam.
Karlijn Kistemaker - theater

Karlijn Kistemaker (1986, Haren, Gr.)  ontvangt de prijs vanwege haar bijzondere verdiensten als theatermaker. Haar interactieve voorstellingen zijn genereus, energiek, uitbundig theatraal en vol laconieke humor. 'In de voorstellingen van Kistemaker vervaagt de grens tussen realiteit en theater en groeit het inzicht dat verbeelding en werkelijkheid onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Precies daarin ligt de inhoudelijke betekenis van Karlijns ogenschijnlijk lichtvoetige werk', aldus de adviescommissie theater van het Cultuurfonds.

Karlijn studeerde in 2013 cum laude af aan de opleiding Regie van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. De prijs komt voor haar op een goed moment: 'De timing van de prijs is wonderlijk goed: nu kan ik nieuwe ideeën uitwerken. Nu kan ik groeien met mijn eigen gezelschap Kompagnie Kistemaker'. 

 

Karlijn en Sonnevanck

Karlijn Kistemaker regisseerde in 2015 de voorstelling Galileo bij Sonnevanck. Na een succesvolle tour werd de voorstelling in 2017 hernomen. Afgelopen voorjaar regisseerde ze Sneue gevallen, die in vele theaters in Nederland te zien was. Ook regisseerde ze in 2015 en 2016 de Coming of Age producties Onderdier en De Winkelkoning, voorstellingen die ze samen met jongeren tussen de 12 en 15 jaar heeft gemaakt. We zijn supertrots en blij dat we al zoveel jaren met Karlijn samenwerken en kijken uit naar meer!

 

Charlotte Köhler Prijzen

De Charlotte Köhler Prijzen zijn aanmoedigingsprijzen voor jong talent (tot 35 jaar) in beeldende kunst en theater. De prijzen - van elk 30.000 euro - werden in 1988 bij legaat ingesteld door actrice Charlotte Köhler (1892-1977). 

 

Young Talent Awards

De uitreiking van de Charlotte Köhler Prijzen vindt plaats tijdens de Young Talent Awards van het Prins Bernhard Cultuurfonds, waar ook de jaarlijkse Cultuurfondsbeurzen voor talentvolle afgestudeerden feestelijk worden omlijst. Deze beurzen zijn voor studie of onderzoek in het buitenland.

 

Foto header: Sanne Peper (uit Sneue gevallen)

Foto onder: Maurice Vinken