Prijs van de Kritiek voor de negen grote jeugdtheatergezelschappen

De jeugdtheatergezelschappen in de culturele basisinfrastructuur (BIS), waaronder Sonnevanck, krijgen de Prijs van de Kritiek 2018. De gezelschappen ontvangen de prijs ‘voor de unieke, veelzijdige vormen van theater die zij brengen voor jonge kijkers’.

De prijs wordt op 6 oktober 2018 uitgereikt in de Stadsschouwburg Haarlem, na afloop van de première van De Krijtkring, de laatste voorstelling van Liesbeth Coltof als artistiek leider van De Toneelmakerij.

Gefeliciteerd Maas Theater en Dans, De Toneelmakerij, Theatergroep Kwatta, Het Filiaal, Theater Artemis, Het Laagland, Het Houten Huis en NT Jong!
Prijs van de Kritiek

De leden van de Kring van Nederlandse Theatercritici kiezen ieder jaar een winnaar van de Prijs van de Kritiek. Dit kan een persoon, instelling of initiatief zijn die of dat het afgelopen jaar een positieve bijdrage heeft geleverd aan theater, muziektheater, dans, mime en/of cabaret. De prijs bestaat sinds 1967. De trofee is een bronzen beeldje van theatervormgever en beeldend kunstenaar Michiel Johannes Jansen. De vorige prijswinnaars waren De Warme Winkel, De Nieuwe Toneelbibliotheek en Johan Doesburg.

 

Lees meer...