Programma OverUit de Kunst over Orfeo

Inga Tjapkes van het programma OverUit de Kunst van RTV Oost kwam kijken bij Orfeo, een bijzondere samenwerking met de Nederlandse Reisopera. De uitzending gisteren gemist? Je kunt het programma hier terugkijken:

OverUit de Kunst - 28 oktober 2018

 
Eerst zien, dan geloven

Iedereen houdt van hem: Orfeo! De fans staan voor hem in de rij. Als Orfeo zingt is het alsof de zon gaat schijnen en verdriet niet meer bestaat. Geen wonder dat hij zich onoverwinnelijk voelt. Geen wonder dat het mooiste meisje van de wereld, Eurydice, zijn vriendin is. Een stralend duo zijn ze. Het leven lacht hen toe, niets kan ze stoppen.

Tot opeens Eurydice sterft, gebeten door een giftige slang. Orfeo weigert het te geloven. In zijn leven sterft er niemand! En zeker Eurydice niet. Tot aan de onderwereld reist hij om haar terug te vinden. Als het moet zal hij de Dood betoveren met zijn zang. Maar is dat genoeg om haar weer mee te nemen?

Een acteur, een zangeres en een muzikant brengen samen de oudste opera van de wereld tot leven in een frisse, nieuwe versie voor kinderen vanaf 8 jaar. Spannend, grappig, ontroerend muziektheater en een uitnodigende kennismaking met opera.

 

Te zien in de theaters!

Orfeo (vanaf 8 jaar) speelt t/m 2 december in speellokalen van basisscholen en kleine theaters. Als vrije voorstelling te zien op:
zo 4 nov - Posthuis Theater Heerenveen
wo 14 nov - Herberg de Pol Diepenheim
zo 25 nov - Papenstraattheater Zwolle
zo 2 dec - Theater Sonnevanck Enschede
>> Tickets