We gaan nu echt beginnen: Drie nieuwe voorstellingen in première!

Aanstaande zondag (29 september) gaat Het Bangedierenbos in première, gevolgd door De Witte Kamer op 4 oktober en Zwijnenstal op 6 oktober. Jaaa... het nieuwe theaterseizoen staat op het punt van beginnen! 
Het Bangedierenbos

Het Bangedierenbosis een muzikale en sprookjesachtige voorstelling naar het gelijknamige boek van Willem Wilmink, met muziek van Harry Bannink. We volgen Lena's wonderlijke zoektocht naar een draak, struikrovers en angstaanjagende fluisterstemmen. Het Bangedierenbos is een voorstelling voor iedereen die wel eens bang is om bang te zijn.

Zondag 29 september gaat Het Bangedierenbos (6+) in première in Concordia in Enschede, daarna toeren we t/m 10 november. We spelen vele schoolvoorstellingen in speellokalen op basisscholen en in bibliotheken. Daarnaast is de voorstelling enkele malen openbaar te zien in kleine theaters.

Bekijk de speellijst

 

Zwijnenstal

Na Tijl Uilenspiegel, Sissi en Edward Scharenhand maakt regisseur en schrijver Marije Gubbels nu Zwijnenstal! Een spannende, humoristische familievoorstelling over macht, recht en onrecht. Over leiders en volgers en over de moed die nodig is om nee te zeggen als iedereen zijn mond houdt.

Met Ilse Warringa, Rop Verheijen, Freek den Hartogh en Whitney Sawyer. En livemuziek van Robbrecht Van Cauwenberghe op bajan en Frank Stukker op gitaar. Zwijnenstal (vanaf 8 jaar) maken we samen met de Nederlandse Reisopera en is van 6 oktober t/m 30 november te zien in de theaters. Boek snel je kaarten, want de eerste voorstellingen zijn al uitverkocht!

Bekijk de speellijst

 

De Witte Kamer

Met Toneelgroep Oostpool maken we De Witte Kamer, onze nieuwe coproductie voor jongeren vanaf 12 jaar. Een humorvolle, af en toe pijnlijke voorstelling over de vraag wat witte onschuld is en hoe onbewust, systematisch racisme werkt. De talentvolle regisseur Ada Ozdogan regisseert een tekst van Tjeerd Posthuma. 

Van 4 oktober t/m 13 december reist De Witte Kamer in onze theatertruck langs middelbare scholen in Oost-Nederland. Openbaar is De Witte Kamer van 29 oktober t/m 1 november te zien bij Theater De Krakeling in Amsterdam.

Meer informatie

 

Museumnacht Enschede

Ben jij een nachtbraker, nachtvlinder of nachtkijker? Beleef culturele avonturen op de meest bijzondere plekken van Enschede tijdens de Museumnacht Enschede op 12 oktober.

Ga vooral naar onze theatrale rondleiding Vita, bij de tentoonstelling Ars longa, vita brevis in het Rijksmuseum Twenthe. Normaal gesproken alleen te boeken voor scholen, maar nu 'in het donker' te zien op 12 oktober om 19.45 uur, 20.45 uur, 21.45 uur en 22.45 uur. Het wordt magisch! 

Koop je ticket voor de Museumnacht EnschedeTeaser Zwinenstal