Sonnevanck Online gelanceerd!

Door het coronavirus kan niemand meer naar het theater. Daarom brengen we vanaf nu onze voorstellingen naar je toe met het online platform Sonnevanck Online: www.sonnevanck.nl/online. Op dit gratis platform kunnen voorstellingen online bekeken worden, wordt inspiratie voor thuisonderwijs op het gebied van cultuureducatie gegeven en nemen we je mee in onze rijke geschiedenis.

De komende tijd zullen we het platform verder uitbreiden. Er worden meer voorstellingen toegevoegd die online bekeken kunnen worden. En we gaan leerkrachten en ouders inspireren met ideeën voor cultuureducatie als thuisonderwijs: Naast de online voorstellingen bieden we ook het educatief materiaal dat bij de voorstelling hoort aan.
Online voorstellingen

Op dit moment zijn de voorstellingen van dit seizoen te zien op Sonnevanck Online: Zwijnenstal (8+) en Sneue gevallen (6+). In het programmaboekje dat ook online aangeboden wordt, staan opdrachten, puzzels, testjes en vragen. Stof genoeg voor ouders en kinderen, om over de voorstelling na te praten. En om samen op een feestelijke manier te werken aan bijvoorbeeld creatief en kritisch denken, sociale vaardigheden en samenwerken.

Voorstelling Sneue gevallen

Voorstelling Zwijnenstal

 

Voortgezet onderwijs

Voor leerlingen in het voortgezet onderwijs bieden we de GODcasts aan: vier podcasts van elk ongeveer 3 minuten die horen bij de voorstelling GOD? (14+), een coproductie van Theater Sonnevanck en Toneelgroep Oostpool. Deze voorstelling zou op dit moment langs middelbare scholen in Oost-Nederland reizen.

In de GODcasts vertellen de acteurs en regisseur van de voorstelling wat religie en geloof voor hen inhoudt. Leerkrachten in het voortgezet onderwijs krijgen op deze manier de mogelijkheid om samen met hun leerlingen bezig te gaan met de thematiek uit de voorstelling GOD?.

De GODcasts

 

Terug in de tijd

Sinds de oprichting hebben we ruim 150 voorstellingen gemaakt. Op de pagina ‘Terug in de tijd’ duiken we het archief in en nemen je mee in de geschiedenis van ons gezelschap. Het startpunt is 1990, het jaar dat Sonnevanck opgericht werd. Iedere donderdag wordt een nieuw stukje geschiedenis toegevoegd in de vorm van foto’s of video’s. Bij ieder stukje van de geschiedenis wordt een klein (theatraal) opdrachtje, een quiz of een puzzel aangeboden dat over de voorstelling gaat.

> Terug in de tijd

 

Foto's: Sanne Peper