Zwijnenstal genomineerd voor de Podiumkids Prijs 2020!

De Podiumkids Kinderjury heeft vandaag bekend gemaakt dat Zwijnenstal genomineerd is voor de Podiumkids Prijs 2020! Zwijnenstal hebben we samen met de Nederlandse Reisopera gemaakt.

Kinderen uit het hele land hebben dit theaterseizoen gestemd op hun favoriete voorstelling. De vijf voorstellingen die het best beoordeeld zijn, maken kans op deze publieksprijs. Bedankt dat jullie zoveel op Zwijnenstal hebben gestemd!
Uitreiking Podiumkids Prijs 2020

Ondanks onderbroken tournees vanwege de corona-maatregelen, hebben er toch veel geweldige voorstellingen gespeeld dit seizoen én is er volop gestemd. De Podiumkids Prijs 2020 kan daarom gelukkig worden uitgereikt! Welke van de genomineerde voorstellingen de winnaar wordt, bepaalt de Podiumkids Kinderjury. De jury bestaat uit zeven kinderen tussen de 8 en 11 jaar. Zij hebben sinds oktober vorig jaar zoveel mogelijk deelnemende voorstellingen gezien en beoordeeld. De uiteindelijke winnaar wordt bekendgemaakt op het Nederlands Theater Festival in september.

 

Genomineerden

Naast Zwijnenstal zijn de volgende voorstellingen genomineerd voor de Podiumkids Prijs 2020:

  • Back to Oz - Het Filiaal theatermakers
  • Lampje - Maas theater en dans
  • Ruimtevlucht - Het Houten Huis in coproductie met Holland Opera
  • Juffenballet - BonteHond & Maas theater en dans

In het filmpje hieronder zie je hoe de Kinderjury de genomineerden feestelijk bekend maakt!

 

Podiumkids

Podiumkids is een collectief van 24 professionele gezelschappen die theater-, muziek en/of dansvoorstellingen maken voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar. Gezamenlijk trekken ze op om jeugdtheater in Nederland te promoten. Op de website www.podiumkids.nl worden de voorstellingen onder de aandacht gebracht bij een breed publiek. Podiumkids is daarnaast organisator van de Podiumkids Prijs: dé publieksprijs voor theater- dans- en muziekvoorstellingen voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.

De Podiumkids Prijs wordt mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten (NAPK).

 

Foto header: Sanne PeperBekendmaking nominaties Podiumkids Prijs 2020