Juryrapport Podiumkids Prijs 2020 - nominatie Zwijnenstal

De Podiumkids Kinderjury heeft op 1 juni bekendgemaakt dat Zwijnenstal genomineerd is voor de Podiumkids Prijs 2020! Kinderen uit het hele land hebben dit theaterseizoen gestemd op hun favoriete voorstelling. De vijf voorstellingen die het best beoordeeld zijn maken kans op deze publieksprijs. Bedankt dat jullie zoveel op Zwijnenstal hebben gestemd!

 

Het juryrapport

Tijdens het Nederlands Theaterfestival op zondag 13 september 2020 wordt de winnaar van de Podiumkids Prijs bekendgemaakt. Het juryrapport is al wel vrijgegeven! 

Lees het juryrapport
Het juryrapport is opgesteld door de kinderjury van de Podiumkids Prijs 2020. De kinderjury bestaat uit zeven kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar: Boet Blijlevens, Doris Zuijderland, Maarten Zoutendijk, Ebby Winter, Yara Verhoeff, Amber Jonkers en Guus van Raak.

De kinderjury zag het afgelopen theaterseizoen 2019/2020 alle dertien voorstellingen die meedoen met de Podiumkids Prijs 2020, waaronder de vijf producties die de hoogste waardering kregen van het publiek. Op 6 juni 2020 hebben de juryleden via Zoom vergaderd om te bepalen welke van deze voorstellingen zij het allerbeste vonden. Deze voorstelling wint de allereerste Podiumkids Prijs: dé publieksprijs voor theater- dans- en muziekvoorstellingen voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.

 

De kinderjury heeft een winnaar gekozen uit de volgende vijf genomineerden:

  • Zwijnenstal - Theater Sonnevanck in coproductie met de Nederlandse Reisopera
  • Back to Oz - Het Filiaal theatermakers
  • Lampje - Maas theater en dans
  • Ruimtevlucht - Het Houten Huis in coproductie met Holland Opera
  • Juffenballet - BonteHond & Maas theater en dans

 

> Meer informatie over Zwijnenstal

 

Foto header: Benning & Gladkova
Foto onder: De geheime vergadering van de Kinderjury samen met Annette Embrechts