Nieuwe samenwerking met masteropleiding Muziektheater op ArtEZ

Vanaf komend studiejaar 2021-2022 gaat de master Muziektheater van ArtEZ een aantal unieke samenwerkingsverbanden aan met muziek- en theaterinstellingen. De master slaat de handen ineen met Orkest De Ereprijs, Theater Sonnevanck en Orkater. Met deze toonaangevende podiuminstellingen als partners, wil de opleiding de interactie tussen studenten Muziektheater en het werkveld bevorderen.
Aan de slag in de praktijk

Als onderdeel van hun individuele keuzeprogramma kunnen masterstudenten Muziektheater elk jaar intekenen voor een artistiek-inhoudelijk vraagstuk, laboratoriumonderzoek of muziektheaterproject van een van de drie instellingen. De Ereprijs, Sonnevanck en Orkater verbinden zich met deze samenwerking aan de artistieke missie van de masteropleiding Muziektheater. Ze zullen aanschuiven bij audities en studenten ondersteunen in hun zoektocht en tweejarig ontwikkeltraject, met het delen van hun kennis, ervaring en netwerk.

 

Win-winsituatie

De samenwerking houdt in dat de drie partners hun maakproces openstellen voor studenten van de master Muziektheater. Studenten kunnen een deel van hun master-onderzoek in de praktijk doen: een bijzondere manier om praktijkervaring te vergaren en individueel vakmanschap te vergroten. Maar ook voor de partners is de samenwerking waardevol: de De Ereprijs, Sonnevanck en Orkater leren talent vroegtijdig kennen, en verrijken hun eigen praktijk met de kennis en energie van de nieuwe generatie makers.

 

Over de partners

Orkest De Ereprijs is een collectief van blaasinstrumenten met elektrische gitaren, piano en slagwerk in Apeldoorn. Het orkest is een levend 'laboratorium' met vernieuwing, educatie, talentontwikkeling en interdisciplinariteit als belangrijkste pijlers.

Orkater, dat is orkest en theater. Theater waar muziek in het DNA zit, gemaakt door geëngageerde, eigenzinnige en gedreven makers. Muziektheatergezelschap Orkater, een van de vijftien ontwikkelinstellingen in de Culturele Basisinfrastructuur (BIS), is gevestigd in Amsterdam.

De masteropleiding Muziektheater aan ArtEZ moedigt je aan om op zoek te gaan naar je DNA als muziektheater maker. Je wordt uitgedaagd om inhoud en vorm radicaal te doordenken: Waar speel je? Voor wie? En waarom?

 

Meer weten

Op Theaterkrant.nl lees je meer over de veelbelovende toekomstplannen van de master Muziektheater en Orkater, Sonnevanck en Ereprijs – en op deze opleidingspagina van de master Muziektheater aan ArtEZ vind je meer informatie over hoe de samenwerking terugkomt in het studieprogramma.

 

Foto header: Anne Eding in KINTSUGI (final master muziektheater Tom Jaspers) - Fotograaf: Naomi Noltes