Kiwanis Enschede Twente schenkt €2500,- voor De Kleine Berenjacht

Kiwanis Enschede Twente schenkt een prachtig bedrag van €2.500,- voor onze voorstelling De Kleine Berenjacht. Met deze schenking kunnen we het decor van de voorstelling vernieuwen én meer voorstellingen spelen!

De Kleine Berenjacht is een muziektheatervoorstelling die we samen met Onderwijscentrum Het Roessingh op maat hebben gemaakt voor Zeer Moeilijk Lerende (ZML) en Ernstig Meervoudig Beperkte (EMB) kinderen in het speciaal onderwijs. Een actrice vertelt, speelt en zingt het spannende verhaal van een kind en haar hond die samen op berenjacht gaan. Een voorstelling over moedig zijn, óvermoedig zijn en samen lekker bang zijn onder de dekens.
Vernieuwing decor

Door intensief gebruik is het decor van De Kleine Berenjacht aan vervanging toe. Het decor bestaat uit een rugzak met veel rekwisieten, een laptop en een mobiele geluidsinstallatie. Zoals je ziet op de foto onder, wordt het decor in z'n geheel in de rugzak door de actrice meegenomen naar de scholen.

 

Extra voorstellingen

Er is ontzettend veel vraag naar De Kleine Berenjacht, omdat er nauwelijks kwalitatief goed en passend theater voor deze doelgroep ontwikkeld wordt. De beperkte financiële ruimte vanuit het onderwijs, o.a. als gevolg van het zeer beperkte aantal kinderen dat tegelijk de voorstelling kan zien (6 tot 12 per keer), maakt dat we zonder extra steun structureel minder kunnen spelen dan we eigenlijk zouden willen. Deze gift van Kiwanis Enschede Twente maakt het voor ons mogelijk om nog meer kinderen in het speciaal onderwijs een echte theaterbeleving te geven!

> Meer informatie over De Kleine Berenjacht

 

Foto's: Agnes Booijink