Primeur: We gaan CLUB Z. livestreamen!

Op vrijdag 7 mei en zaterdag 8 mei gaan we voor het eerst in onze geschiedenis een voorstelling livestreamen. De voorstelling CLUB Z., die we samen met 10 talentvolle jongeren tussen 12 en 15 jaar maken, is gratis online te zien. CLUB Z. is een activistische komedie met bizarre situaties en de vaart van een Netflix-serie. Een ervaring die de wereld hoe dan ook verbetert.

We hebben lang de hoop gehouden dat we de voorstelling live voor publiek zouden kunnen spelen. Nu blijkt dat dat niet lukt, gaan we livestreamen zodat echt iedereen de voorstelling kan zien.
CLUB Z.

Terwijl de aarde opwarmt, ijskappen smelten en de zeespiegel stijgt komt een groep vrienden elke zondag bij elkaar in hun zelfgebouwde clubhuis in het bos. Dit is hun ecologische oase, hun safehouse voor de toekomst. Hier plannen ze hun verzet. Ze zetten thee van opgevangen douchewater, plaatsen zonnepanelen en fantaseren over het bevrijden van varkens. Maar ja… gaat dat nou iets veranderen? Laten we eerlijk zijn: wordt er eigenlijk wel naar ze geluisterd? Zijn ze niet veel en veel te soft? Moet het niet véél grootser, heftiger, radicaler?

Dan krijgt iemand een gevaarlijk idee… want als die Boomers niet willen luisteren, dan moeten ze maar voelen. We want climate justice! Now!

 

Een professionele voorstelling

Sinds 6 maart repeteren 10 talentvolle jongeren uit Twente iedere zaterdag bij Theater Sonnevanck. Zij werden na twee auditierondes, die in december 2020 plaatsvonden, geselecteerd. Tijdens de montageweek in de meivakantie, van 3 t/m 7 mei, repeteren ze fulltime. Daarbij zal er veel aandacht besteed worden aan het spelen voor camera. Een extra kans voor de jongeren om hierop hun talenten te ontwikkelen.

De jongeren worden begeleid door een team van professionals. Daniël van Klaveren, artistiek directeur van Theater Sonnevanck, regisseert de voorstelling en wordt daarin bijgestaan door regieassistenten Lukas Schmidt en Anouk van Lith. Floor Leene schreef een nieuwe tekst en Felix Ruiter maakt de muziek. Actrice Magda Nij Bijvank heeft een kleine gastrol in de voorstelling.

 

Coming of Age

In onze Coming of Age-voorstelling krijgen jongeren tussen de 12 en 15 jaar de kans om zelf op het toneel te staan in een professionele theatervoorstelling. Ze ervaren hoe het is om samen met leeftijdsgenoten, onder leiding van een professioneel team, een nieuwe wereld te scheppen, in de huid van een personage te kruipen en een publiek te laten lachen of te ontroeren. De Coming of Age is een jaarlijks terugkerend talentontwikkelingsproject.

 

> Reserveer je ticket voor de livestream