Even voorstellen: Sanne Oostenga (Generator)

Hi, ik ben Sanne, 29 jaar, en zit samen met 7 andere deelnemers op dit moment in het allereerste Generator-traject. Sinds begin november 2021 ben ik via dit traject verbonden aan Theater Sonnevanck. De afgelopen jaren heb ik gewerkt bij verschillende theaters, gezelschappen en festivals. Dit najaar kwam De Generator op mijn pad: een nieuw talentontwikkelingstraject in Oost-Nederland over zakelijk leiderschap in de podiumkunsten.
Een traject van bijna een jaar dat bestaat uit workshops, colleges, coaching, intervisie en een werkervaringsplek. Voor mij is die plek dus Theater Sonnevanck. We zijn een paar maanden onderweg en het is een heel leerzaam, spannend traject. Je leert van professionals, van elkaar en over jezelf en loopt mee in de praktijk op de werkervaringsplek. Je krijgt de kans om de organisatorische en zakelijke kant van de grotere gezelschappen in Overijssel te leren kennen en de kans en ruimte om heel veel vragen te stellen. Ik, en ook de andere deelnemers, hebben de afgelopen jaren veel geleerd in de praktijk en door gewoon te doen. De Generator is daarop een goede aanvulling, het is een plek waar je kan leren van deskundigen en de tijd en ruimte hebt om je te verdiepen. Daar waar je misschien in de praktijk niet altijd aan toekomt.

Bij de start van De Generator werd ik gematcht met Theater Sonnevanck. Sonnevanck kende ik eigenlijk alleen van de voorstellingen die ik zag, het gezelschap en hun plek in Enschede kende ik niet. Ze maken voorstellingen voor in het theater, maar ook in hun vrachtwagentrailer en voor op scholen. Kleine tot grote producties, die afwisseling sprak mij aan. Daarnaast hebben ze een eigen huis in Enschede waar voorstellingen worden gemaakt, gebouwd en gespeeld. Een plek, waar volgens mij, de sfeer altijd goed is. Ik mag en kan daar nu alles vragen en voorleggen aan zakelijk leider Lieke Bisseling en werk mee aan een opdracht die gaat over de huisvesting van het gezelschap in de toekomst.

Ik ben heel benieuwd wat mijn volgende stap gaat zijn als ik klaar ben met De Generator in juni. De komende maanden gaan we in ieder geval nog veel meer leren over het vak zakelijke leiding, de menselijke kant, maar ook de politieke en strategische. Hoe en in welke vorm of rol ik deze nieuwe kennis en ervaringen ga inzetten, dat ga ik daarna uitzoeken.

> Meer informatie over De Generator

 

Foto header: Henny van Roomen
Foto onder: Annabel Jeuring