Open Call: Cross-TIC zoekt cross-mediale makers

Beeldend kunstenaars, game-designers, musici, podiumkunstenaars, performers en culturele makers in Twente opgelet! Cross-TIC roept makers op om voorstellen in te sturen voor nieuwe cross-mediale producties! Je kunt deelnemen aan onderzoeken, producties, intensieve ontwikkeltrajecten en collectieve activiteiten (alles op basis van fair pay!).
 
Cross-TIC loopt t/m 2024. De kunstprojecten vinden plaats op verschillende locaties in heel Twente. Sonnevanck is een van de negen kernpartners!
 
Stuur je plan in voor 21 maart. Check alle info op www.cross-tic.nlOver Cross-TIC

In Cross-TIC worden kunstenaars en cultuurmakers die in Twente (willen) wonen en werken geselecteerd voor verschillende crossmediale ontwikkelingstrajecten. Zij kunnen deelnemen aan onderzoeken, producties, intensieve ontwikkeltrajecten en collectieve activiteiten.

De kunstprojecten vinden plaats op verschillende locaties in heel Twente: bij de podia, in filmhuizen, bibliotheken, kulturhuzen, op festivals, in musea en in de openbare ruimte. Het project heeft als doel om de ‘makers van de toekomst’ te ondersteunen en te begeleiden en Twente aantrekkelijker te maken voor zowel nieuwe makers als hun publiek.

Cross-TIC wordt van 2022 tot en met 2024 uitgevoerd door negen Twentse kernpartners (Bibliotheek Almelo & Theater Hof 88, Kunsten op Straat, Oyfo, PLANETART, Schouwburg Hengelo, Theater Sonnevanck, Stichting Oldenzaalse Musea, Tetem en Concordia (penvoerder)) én de culturele partners en opleidingen in Twente. Het project wordt ondersteund door de Provincie Overijssel en de 14 gemeentes die samen de Cultuurregio Twente vormen.

Meer informatie: www.cross-tic.nl