Open Call ‘Nieuw Geluid’: Muziektheaterlab voor jong publiek

Theater Sonnevanck, KASKO, De Nieuwe Oost en ArtEZ Muziektheater slaan opnieuw de handen ineen. De vier organisaties zoeken voor het muziektheaterlab Nieuw Geluid concepten van componisten, muzikanten en vanuit muziek denkende theatermakers. Plannen die vernieuwend zijn, nog niet ‘af’ en onderzoek behoeven. Gezocht wordt naar spannende, theatrale concepten waarin (live)muziek centraal staat en muziektheater als genre voor een jonge doelgroep wordt onderzocht. 
Muziektheaterlab

Nieuw Geluid is een jaarlijks terugkerend project, in 2022 wordt de 2de editie georganiseerd. Het is een plek om te experimenteren en eerste proeven te toetsen aan het publiek. Niet structureel gesubsidieerde makers met enige ervaring in het werkveld worden aangemoedigd zich aan te melden. Het plan moet aansluiting vinden bij een te kiezen leeftijdsgroep tussen 4 en 16 jaar.

De tweede editie van het muziektheaterlab vindt plaats van 14 t/m 25 november 2022 bij Theater Sonnevanck in Enschede. Makers uit verschillende disciplines worden aan elkaar gekoppeld, in overleg ontstaat een artistiek team van in totaal drie personen. Zij krijgen artistieke begeleiding vanuit De Nieuwe Oost, KASKO en Theater Sonnevanck. Een groep performers (muzikanten, acteurs en zangers) van de opleiding ArtEZ Muziektheater staat ter beschikking en zijn onderdeel van het maakproces. Tijdens de tweeweekse residentie wordt een aantal publieksmomenten met de doelgroep van de voorstelling georganiseerd. Makers worden betaald conform CAO.

 

Eerste editie

In november 2021 vond de eerste editie van het muziektheaterlab Nieuw Geluid plaats. Regisseur Noufri Bachdim ging samen met poppenmaker Matt Jackson en componist Setareh Nafisi twee weken in residentie bij Theater Sonnevanck.De focus van het lab lag op de vraag waar de grens ligt tussen een levenloos object en een levend wezen, en de rol van geluid, muziek en ademhaling hierin.

> Meer informatie over de eerste editie van Nieuw Geluid vind je hier

 

Inschrijven

Schrijf ons voor 1 april 2022 een mail waarin je jezelf voorstelt en over je concept en motivatie vertelt! Dit kan naar Michiel Bijmans, dramaturgie@sonnevanck.nl.

> Klik hier voor de voorwaarden voor inschrijving