Vacature Medewerker Marketing & Communicatie (32-36 uur)

Wij zoeken zo spoedig mogelijk een Medewerker Marketing & Communicatie (32-36 uur per week)
Wij zijn

Theater Sonnevanck is een van de grote jeugdtheatergezelschappen van Nederland, behorend tot de Culturele Basisinfrastructuur (BIS). We zijn in heel Nederland (en ver daarbuiten) actief en maken professioneel jeugdtheater voor iedereen vanaf 4 jaar. Ons kantoor en theaterzaal zijn gevestigd in een voormalig pakhuis in het hartje van Enschede. Hier werken we met een gedreven en inspirerend team van 13 vaste medewerkers, onze kantoorhond Lemmy en ruim 100 freelancers per jaar.

We maken nieuw muziektheater en spelen onze voorstellingen in theaters, speellokalen van basisscholen en op schoolpleinen van middelbare scholen in onze theatertruck. Per jaar maken we ongeveer 8 producties, spelen we 350 voorstellingen en bereiken we ruim 35.000 bezoekers. De afgelopen jaren vielen meerdere voorstellingen in de prijzen. Samen met Toneelgroep Oostpool wonnen we met Princess (2018) en Bromance (2016) de Gouden Krekel, de hoogste Nederlandse prijs voor een jeugdtheatervoorstelling.

 

Wij zoeken

Een zelfstandige en enthousiaste collega die ervoor zorgt dat iedereen onze voorstellingen en projecten kent en weet te vinden. Daarnaast zorg je voor de promotie van het merk Theater Sonnevanck. Je stelt marketingplannen en projectplannen op voorstellingsniveau op, voert deze uit en bewaakt de voortgang.

Het veelzijdige takenpakket zorgt ervoor dat geen dag hetzelfde is. Je creëert content voor zowel online als offline media, beheert social media kanalen en de website, maakt nieuwsbrieven, stuurt vormgevers, fotografen en videomakers aan en onderhoud contact met pers, relaties en theaters. Daarnaast ben je de sparringpartner voor educatie- en verkoopcollega’s.

Sonnevanck bouwt aan een organisatie die een afspiegeling vormt van de hele maatschappij, met een diversiteit aan perspectieven en achtergronden. Een team waar iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt. Voel je uitgenodigd om te solliciteren!

 

Wat breng je mee

 • Je hebt aantoonbare belangstelling en een warm hart voor podiumkunsten en jeugdtheater;
 • Je hebt een relevante HBO-opleiding;
 • Je hebt enkele jaren werkervaring op het gebied van marketing en communicatie, bij voorkeur in de culturele sector;
 • Je bent representatief en een teamspeler;
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift;
 • Je bent creatief, hebt doorzettingsvermogen en kunt goed plannen;
 • Je bent bereid flexibel met je werktijden om te gaan;
 • Je bent woonachtig in Enschede of omgeving.

 

Wat bieden wij

 • Een afwisselende, dynamische functie met veel ruimte voor zelfstandig handelen en initiatief;
 • Een prettige, informele werksfeer waarbij we iedere dag gezamenlijk lunchen;
 • De mogelijkheid om flexibel met je werktijden en -dagen om te gaan;
 • Salaris conform CAO Toneel, schaal V - bruto tussen € 2450,- en € 3522,- bij een volledig dienstverband;
 • Een aanstelling van 1 jaar met uitzicht op verlenging.

 

We horen graag van je!

Ben jij de persoon die wij zoeken? Stuur dan uiterlijk 15 mei 2022 een korte brief met CV naar kantoor@sonnevanck.nl. Je mag ook een filmpje sturen waarin je jezelf voorstelt. Wil je meer weten dan kun je bellen met Lieke Bisseling (zakelijk directeur) of Koen Waanders (huidige medewerker Marketing & Communicatie). Beiden zijn te bereiken via 053 431 54 00 (kantoor Sonnevanck).

 

> Download de vacature