De Baron van Münchhausen genomineerd voor de Podiumkids Prijs 2022!

Het kan niet op! Na het winnen van de Zilveren Krekel afgelopen week, mogen we nu bekendmaken dat De Baron van Münchhausen genomineerd is voor de Podiumkids Prijs! Dé landelijke publieksprijs voor theater-, dans- en muziekvoorstellingen voor iedereen t/m 12 jaar. Dank voor al jullie stemmen!!!
 
Dit betekent dat De Baron van Münchhausen bij de laatste vijf zit. Het is nu aan de Kinderjury om de winnaar te bepalen. De prijs wordt uitgereikt tijdens het Nederlands Theater Festival van 1 t/m 11 september. Duimen! 
 
Gefeliciteerd met jullie nominatie MaxTak, Danstheater AYA, Meneer Monster en Stip Theaterproducties & Dakzonderhuis!Uitreiking Podiumkids Prijs 2022

Kinderen uit het hele land hebben dit theaterseizoen 2021/2022 gestemd op hun favoriete voorstellingen. De vijf voorstellingen die het beste beoordeeld zijn, maken kans op deze publieksprijs. Afgelopen oktober stapte de kinderjury van de Podiumkids Prijs vol verwachting en enthousiasme dit seizoen in. Agenda’s vulden zich met voorstellingsbezoeken en momenten om na te praten. Maar ook dit seizoen kreeg de jury te maken met hernieuwde corona-maatregelen en sluiting van theaters. Ondanks alles sluit ze dit seizoen af, vele ervaringen rijker! Ook het publiek wist de weg naar het theater te vinden en liet haar stem horen via de Podiumkids website. De Podiumkids Prijs 2022 rijken we dan ook met extra veel genoegen uit!

 

De Kinderjury

Welke van de vijf genomineerde voorstellingen de winnaar wordt, bepaalt de Podiumkids kinderjury. De jury bestaat uit zeven kinderen tussen de 9 en 13 jaar. Zij hebben sinds oktober vorig jaar zoveel mogelijk deelnemende voorstellingen gezien en beoordeeld. Binnenkort zullen zij tijdens het geheime Podiumkids juryberaad de winnaar kiezen. Podiumkids maakt de winnaar bekend op zondag 11 september tijdens het Jeugdtheatergala in Theater De Krakeling, als onderdeel van het Theaterfestival in september.

 

Genomineerden

De genomineerden voor de Podiumkids Prijs 2022 zijn:

  • WILD – Danstheater AYA
  • Het Groene Meisje – Max Tak
  • De Waanzinnige Boomhut van 52 Verdiepingen – Meneer Monster
  • Het Mysterie van de Grote Mensen – STIP Theaterproducties en Dakzonderhuis
  • De Baron van Münchhausen - Theater Sonnevanck in samenwerking met DIEHELEDING

 

Podiumkids

Podiumkids is een collectief van 23 professionele gezelschappen die theater-, muziek en/of dansvoorstellingen maken voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar. Gezamenlijk trekken ze op om jeugdtheater in Nederland te promoten. Op de website www.podiumkids.nl worden de voorstellingen onder de aandacht gebracht bij een breed publiek. Podiumkids is daarnaast organisator van de Podiumkids Prijs: dé publieksprijs voor theater- dans- en muziekvoorstellingen voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. De Podiumkids Prijs wordt mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten (NAPK).

 

Foto header: Sanne PeperPodiumkids Prijs 2022 | Nominatievideo