GODcast (14+)

Vlak voordat corona de kop opstak ging onze voorstelling GOD? in première, een coproductie met Toneelgroep Oostpool. Alles was af toen we plotseling geen voorstellingen meer konden spelen. Maar... we hebben onze GODcasts nog wel! Hiermee kun je even lekker stilstaan en nadenken over het leven en de vraag: Hoe nu mens te zijn?

In de GODcasts (podcasts) van Theater Sonnevanck en Toneelgroep Oostpool vertellen de acteurs en de regisseur van de voorstelling GOD? hoe zij denken over religie en geloof. Gebruik de opdracht hieronder om zelf na te denken over dit onderwerp. Hierbij maak je gebruik van de GODcasts.

 

Het is het leukst als je begint met de opdracht en daarna pas de GODcasts luistert!

Tip 1: Het wordt natuurlijk nóg interessanter wanneer je je gedachten met je vrienden of klasgenoten deelt en samen in gesprek gaat via Skype of Zoom!

Tip 2: Een indruk van de voorstelling GOD? krijgen? Bekijk de trailer van de voorstelling

 

Eigen ideeën opschrijven

Denk na over de volgende vragen. Schrijf je ideeën hierover op zodat je het later terug kunt lezen.

  • Wat is God voor jou?
  • Wat brengt die gedachte of dat geloof jou?

 

GODcast beluisteren

In de vier GODcasts beantwoorden de acteurs en de regisseur van GOD? dezelfde vragen over geloof en religie. Kies één van de onderstaande GODcasts en beluister die.

Aflevering 1: Actrice Ayisha Saddiqi

Aflevering 2: Acteur Tommie Kinneging

Aflevering 3: Actrice Quiah Shilue

Aflevering 4: Regisseur Timothy de Gilde

 

Nadenken over de GODcast

Bedenk wat de kern is van de antwoorden die je in de GODcast hebt gehoord en schrijf dit op.

  • Kies een tweede GODcast uit en beluister die. Bedenk weer wat de kern is van de antwoorden en schrijf dit op. Hetzelfde kun je ook met de rest van de GODcasts doen.
  • Denk na wat de verschillen en overeenkomsten zijn tussen de antwoorden die je in de verschillende GODcasts hebt gehoord. Schrijf op.

 

Nadenken over eigen ideeën

Nu je hebt nagedacht over de GODcasts, kun je een verband leggen met je eigen ideeën. Denk na over de volgende vragen en schrijf het antwoord op:

  • Wat zijn de verschillen of overeenkomsten met de antwoorden die je gehoord hebt in de GODcasts en je eigen antwoorden op de twee vragen?
  • Welke vraag zou je iemand willen stellen met een ander geloof?
  • Wat wens je de wereld toe wat betreft geloof?

 

Meer informatie?

Wil je meer weten over de voorstelling GOD? of nog even verder praten? Wil je meer weten over hoe je als docent de GODcasts kunt gebruiken voor jouw klas? Mail dan naar Mara Hoek: mara@sonnevanck.nl (educatiemedewerker Theater Sonnevanck)

> Meer informatie over de voorstelling GOD?

 

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook of Instagram (@theater_sonnevanck). Hopelijk tot ziens in het theater!

 

Foto header: Sanne Peper