Muziektheaterlab Nieuw Geluid

Theater Sonnevanck, De Nieuwe Oost, KASKO en ArtEZ Muziektheater hebben de handen ineengeslagen in het muziektheaterlaboratorium Nieuw Geluid. Een jaarlijks terugkerend project, in november 2022 vindt de 2de editie plaats.

 

Eerste editie Nieuw Geluid

In november 2021 vond de eerste editie van het muziektheaterlab Nieuw Geluid plaats. Regisseur Noufri Bachdim ging samen met poppenmaker Matt Jackson en componist Setareh Nafisi van 15 t/m 26 november 2021 in residentie bij Theater Sonnevanck. Uit de open call begin 2021 werd het concept van Noufri uit meer dan 50 inzendingen gekozen.

Foto header v.l.n.r.: Matt Jackson, Setareh Nafisi en Noufri Bachdim

Noufri Bachdim en zijn team onderzochten muziektheater voor een 2+ doelgroep en werkten dit uit tot een eerste proeve, die op 26 november 2021 gespeeld werd voor het jonge publiek. De focus van het lab lag op de vraag waar de grens ligt tussen een levenloos object en een levend wezen. Wat heb je voor de suggestie van leven nodig? Hoe minimaal kan dat zijn? Jonge kinderen zijn van nature animistisch ingesteld, maar wat moet je doen om hun aandacht te vangen? En wat heb je vervolgens nodig om ook hun ouders te betoveren? Ze gingen dit onderzoek aan met de focus op de rol van geluid, muziek en ademhaling. De eerste editie van Nieuw Geluid was een beeldend en muzikaal lab over de grens tussen levend en levenloos. 

Foto + header: Bo ten Broeke