Muziektheaterlab Nieuw Geluid

Jonathan Bonny nieuwe maker in editie #3 Nieuw Geluid!

In november gaat editie #3 van muziektheaterlab Nieuw Geluid van start. Uit de open call dit voorjaar is het concept van muziek- en contextmaker Jonathan Bonny gekozen. “Geen concert, geen theatervoorstelling, eerder een muzikale safe space waar iedereen bij mag horen”. Vanuit het idee dat alle gemarginaliseerde stemmen samen een meerderheid vormt boven de dominante groep, wil Jonathan deze stemmen met elkaar verbinden en versterken. Deze keer specifiek vanuit het perspectief van tieners. 

Nieuw Geluid is een muziektheaterlab, opgezet door Theater Sonnevanck, De Nieuwe Oost, KASKO en ArtEZ Muziektheater. Nieuw Geluid biedt ruimte om muziektheater als genre te onderzoeken voor een jong publiek en eerste proeven te toetsen. Een plek voor spannende muzikale concepten, die nog niet van A tot Z zijn uitgewerkt, maar vernieuwend zijn en onderzoek behoeven. Nieuw Geluid is een jaarlijks terugkerend project.

Jonathan Bonny (hij/die) is muziekschrijver, multi-instrumentalist en (theater)maker. Jonathan is opgeleid als klassiek slagwerker en componist, maar voelt zich vandaag vooral thuis in de moderne podiumkunsten waar ook diens liefde voor pop en elektronische (club)muziek de ruimte krijgt. Als componist werkt Jonathan vanuit (queer) activisme aan composities met invloeden van de klassieke muziektraditie, pop en clubmuziek. Inhoudelijk streeft Jonathan naar een sociaal meer rechtvaardige wereld. Jonathan zal voor Nieuw Geluid een team vormen met schrijver Rineke Roosenboom en choreograaf Manuel Paolini. 

Foto: Karen Van Gilst