Playground053

Het jaarlijkse talentontwikkelingsproject van Theater Sonnevanck heeft in 2022 een nieuwe naam gekregen: Playground053. Hierin krijgen jongeren tussen de 12 en 16 jaar de kans om zelf te spelen in een professionele theatervoorstelling. Jongeren met de ambitie om ooit naar een theateropleiding te gaan kunnen op deze manier proeven hoe de professionele praktijk is. Hoe het is om samen met leeftijdsgenoten, onder leiding van een professioneel team, een nieuwe wereld te scheppen, in de huid van personages te kruipen en een publiek te laten lachen of te ontroeren.

Theater Sonnevanck werkt samen met Theater Oostpool uit Arnhem aan talentontwikkeling. Sonnevanck maakt jaarlijks met jongeren van 12 t/m 16 jaar een voorstelling, Oostpool doet dat met jongeren van 15 t/m 19 jaar. Wie daarna verder wil op theatergebied kan naar de vooropleiding van de Toneelschool en daarna naar de Toneelschool van ArtEZ in Arnhem.

 

Community muziektheater

De jaarlijkse Coming of Age-productie is in 2022 omgetoverd tot Playground053. Binnen dit project werken we ieder jaar samen met koren, muziekverenigingen en dansscholen uit Enschede. Gezamenlijk wordt ‘community muziektheater’ gemaakt, in en over Enschede. Het publiek wordt ieder jaar op een andere locatie in de stad uitgenodigd, in 2022 speelde Stadsvlucht in de Enschedese wijk De Bothoven. In 2023 zal We Go Way Back gespeeld worden.

 

Wil je meedoen met We Go Way Back? klik dan hier voor meer informatie.

 


Foto: Agnes Booijink (Macbeth - 2017)

 

Vorige edities Playground053/Coming of Age

 

Foto header uit CLUB Z. (2021): Agnes Booijink