Stadsvlucht

We zoeken jong talent voor onze nieuwe voorstelling Stadsvlucht! Ben je tussen de 12 en 16 jaar? Wil je acteren, dansen, zingen of musiceren in deze professionele voorstelling? Schrijf je dan nu in voor de audities op zaterdag 12 en zondag 13 februari 2022! Stadsvlucht maken we binnen ons talentontwikkelingsproject Playground053 (voorheen Coming of Age).

 

Meld je aan!

Aanmelden kan t/m 6 februari 2022

 

Over Stadsvlucht

Een spannende theatrale trip door de stad

Mees is het zat. Zat van alles wat niet mag, alles wat niet kan, alles in het algemeen. Mees schrijft een brief, klimt uit het slaapkamerraam en vertrekt. Telefoon uit. Weg van huis. Klaar.

Vier goede vrienden gaan op zoek en nemen je mee. Op een geheime locatie met zicht op Mees’ huis kom je samen. De zoektocht brengt je op verschillende plekken in Enschede waar Mees zou kunnen zijn. Maar steeds als je aankomt, blijkt die net te zijn vertrokken. Er gebeuren wonderlijke dingen, Enschede komt op onverwachte wijze tot leven. Vanaf de skatebaan bij het Stationsplein klinkt gezang, maar waar komt het vandaan? Bij een oud gebouw komt een indrukwekkende gebeurtenis uit een ver verleden plotseling tot leven. En dansers schieten je voorbij terwijl je onder een donkere brug doorloopt, wat proberen ze je te vertellen?

Iedereen die je tegenkomt kent Mees. Maar de verhalen verschillen erg van elkaar. Langzaam leer je Mees kennen… of toch niet? En lukt het om Mees te vinden of leidt die straks voorgoed een onzichtbaar leven in de stad?

Theater Sonnevanck trekt Enschede in. Ons jaarlijkse Coming-of-Age project dopen we om tot Playground053. Met 15 jongeren in de hoofdrol en in samenwerking met verschillende muziekverenigingen en dansscholen wordt Stadsvlucht een spannende theatrale trip vol verrassingen en muziek op diverse locaties in de stad, waarbij je Enschede met nieuwe ogen en oren ervaart. Celine Hoex regisseert Stadsvlucht, de tekst wordt geschreven door Wessel de Vries.

 

Planning Stadsvlucht

Klik hier om de planning van de audities, repetities, montageweek en voorstellingen van Stadsvlucht te bekijken.

 

Playground053 (voorheen Coming of Age)

Stadsvlucht maken we binnen ons talentontwikkelingsproject Playground053 (voorheen Coming of Age). Klik hier voor meer informatie over het project.

 

Vragen?

Heb je vragen over Stadsvlucht, dan kun je contact opnemen met Koen Waanders via publiciteit@sonnevanck.nl.

 

Foto header: Agnes Booijink (CLUB Z. - 2021)