Algemeen

Het jaarlijkse talentontwikkelingsproject van Theater Sonnevanck wordt in 2022 omgedoopt tot Playground053 (voorheen Coming of Age). Hierin krijgen jongeren tussen de 12 en 16 jaar de kans om zelf te spelen in een professionele voorstelling. Jongeren met de ambitie om naar een theateropleiding te gaan kunnen op deze manier proeven hoe de professionele praktijk is. Hoe het is om samen met leeftijdsgenoten, onder leiding van een professioneel team, een nieuwe wereld op het toneel te scheppen, in de huid van personages te kruipen en een publiek te laten lachen of te ontroeren.

Sonnevanck werkt samen met Toneelgroep Oostpool uit Arnhem aan talentontwikkeling: Sonnevanck maakt jaarlijks met jongeren van 12 t/m 16 jaar een voorstelling, Oostpool doet dat met jongeren van 15 t/m 19 jaar. Wie daarna verder wil op theatergebied kan naar de vooropleiding van de Toneelschool en daarna naar de Toneelschool van ArtEZ in Arnhem. 

 

Stadsvlucht (2022)

Theater Sonnevanck trekt Enschede in. Ons jaarlijkse Coming-of-Age project dopen we om tot Playground053. Met 12 jongeren in de hoofdrol en in samenwerking met Focus, Music All Enschede, Studio Vocalis, Studenten Big Band vereniging UTmost en een combo bestaande uit Ad Smit (piano), Marcel te Brake (drums) en Nick Kerkhoff (basgitaar) wordt Stadsvlucht een spannende theatrale trip vol verrassingen en muziek op diverse locaties in de stad, waarbij je Enschede met nieuwe ogen en oren ervaart. Céline Hoex regisseert Stadsvlucht, de tekst is geschreven door Wessel de Vries.

> Meer informatie over Stadsvlucht

 

Vorige edities Playground053/Coming of Age

Klik hieronder voor meer informatie over de voorstellingen.

2014: De Gedaanteverwisseling (regie: Timothy de Gilde)

2015: Onderdier (regie: Karlijn Kistemaker)

2016: De Winkelkoning (regie: Karlijn Kistemaker)

2017: Macbeth (regie: Marije Gubbels)

2018: Een Midzomernachtsdroom (regie: Charli Chung)

2019: Achilles (regie: Daniël van Klaveren)

2020: GROW UP (videoclip)

2021: CLUB Z. (livestream - regie: Daniël van Klaveren)

2022: Stadsvlucht (regie: Céline Hoex)

 

Foto header: Agnes Booijink (Macbeth - 2017)