Theater Sonnevanck

Theater Sonnevanck is een van de negen landelijke BIS jeugdtheatergezelschappen, gevestigd in Enschede. Sinds de oprichting in 1990 is Flora Verbrugge artistiek directeur van het gezelschap. Sonnevanck maakt nieuw muziektheater, inhoudelijk solide en avontuurlijk in de vorm, voor iedereen vanaf 4 jaar. We spelen ongeveer 400 voorstellingen per jaar voor ruim 35.000 kinderen, jongeren en volwassenen in kleine en middenzalen van de theaters, in speellokalen van basisscholen en op schoolpleinen van middelbare scholen in een tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer. Sonnevanck werkt structureel samen met artistieke partners in en buiten de eigen regio en heeft een eigen huis met theaterzaal in Enschede.

 

Het laatste nieuws ontvang je via onze nieuwsbrief!

>> Klik hier om je aan te melden

 

Prijswinnende voorstellingen

In de afgelopen jaren vielen verschillende voorstellingen van Sonnevanck in de prijzen. In 2016 won Bromance een Gouden Krekel, de belangrijkste prijs binnen het jeugdtheater. Hard Candy (2013), Tijl Uilenspiegel (2014), GTA5 (2015), Pretpark (2017) en It's my mouth I can say what I want to (2017) wonnen een Zilveren Krekel in de categorie 'meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie' en waren daarmee genomineerd voor een Gouden Krekel. Bromance, Hard Candy, GTA5, Pretpark en It's my mouth I can say what i want to zijn coproducties met Toneelgroep Oostpool.

Voor haar vormgeving van Wij gaan op berenjacht, coproductie met Silbersee, won Morgana Machado Marques een Zilveren Krekel 2016 in de categorie Beste Podiumprestatie. Schrijver Joachim Robbrecht won voor zijn tekst van Bromance de Nederlands-Duitse Jeugd- en Jongerentoneelschrijfprijs tijdens het Kaas & Kappes jeugdtheaterfestival 2017 in Duisburg. Tijdens hetzelfde festival kreeg Jibbe Willems een eervolle vermelding voor zijn tekst van Pretpark.

 

Producties van Theater Sonnevanck worden mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van OCW, provincie Overijssel en Gemeente Enschede:

Seizoen 2018/2019

In de aanbodfolder hieronder lees je welke voorstellingen we in het seizoen 2018/2019 gaan maken. Wil je graag een aanbodfolder ontvangen? Laat het ons weten door een mail te sturen naar bemiddeling@sonnevanck.nl of bel 053 - 431 54 00. Dan sturen we je een exemplaar toe.