Historie

Flora Verbrugge heeft Theater Sonnevanck opgericht in 1990. Op 1 januari 2021 is zij als artistiek directeur opgevolgd door Daniël van Klaveren. Het gezelschap viert in 2021 haar 31-jarig bestaan. In die 31 jaar heeft Sonnevanck ruim 150 nieuwe voorstellingen gemaakt waar ruim 650.000 bezoekers van hebben genoten.

In 1990 werd op initiatief van de provincie Overijssel een theatergezelschap opgericht onder leiding van Flora Verbrugge. Het nieuw jeugdtheatergezelschap kreeg de naam Rosa Sonnevanck. De Geus (1990) was de eerste voorstelling gemaakt door het gezelschap. Een voorstelling over de 80-jarige oorlog.

Theater Sonnevanck is gevestigd aan de Walstraat 2 in Enschede. Het gebouw diende vroeger als pakhuis van de textielfamilie Jannink. Het pand bestaat uit een foyer voor ontvangst, een theaterzaal die plaats biedt aan 95 bezoekers, een studio, kantoorruimte, gastenkamers, kostuumatelier, werkplaats en decoropslag.

 

Terug in de tijd

Op de pagina 'Terug in de tijd' duiken we het archief in en nemen je mee in de geschiedenis van Sonnevanck. We beginnen in 1990, het jaar dat Sonnevanck werd opgericht, om uiteindelijk uit te komen in 2020. Ga je mee op reis?

> Terug in de tijd

 

Foto header: Edwin Deen