Onze partners

Jongerenvoorstellingen

Samen met Toneelgroep Oostpool uit Arnhem maken we sinds 2013 ieder jaar 2 voorstellingen, een voor jongeren vanaf 12 jaar en een voor jongeren vanaf 14 jaar. De voorstellingen spelen in een tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer, vandaar dat we ze ook wel trailervoorstellingen noemen. De vrachtwagen met trailer rijdt naar een middelbare school en parkeert op het schoolplein. Bij een vrije voorstelling zetten we de trailer vlakbij een theater.

De coproducties van Sonnevanck en Oostpool zijn een groot succes. De voorstellingen Bromance (2016) en Princess (2018) wonnen de Gouden Krekel voor meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie, de belangrijkste prijs in het jeugdtheater. Hard Candy (2013), GTA5 (2015), Pretpark (2017) en It's my mouth I can say what I want to (2017) ontvingen een Zilveren Krekel.

Samen met Toneelgroep Oostpool hebben we in 2021 de klassenvoorstelling Alles Wat Theater Is gemaakt. Deze voorstelling zal de komende seizoenen spelen op middelbare scholen.

 

Coproducties

We werken veel samen met artistieke partners in en buiten onze eigen regio.

Met Silbersee uit Amsterdam maakten we in 2015 het zeer succesvolle Wij gaan op berenjacht, die in 2018 opnieuw in de theaters te zien was. In het voorjaar van 2019 hebben we met Silbersee (en Consensus Vocalis) de familievoorstelling Lev gemaakt.

In juni 2017 hebben we, in opdracht van Vluchtelingenwerk Nederland, samen met het Orkest van het Oosten het meedoeconcert Broer gemaakt. Een swingend en spannend theatraal concert, waarin de leerlingen actief deelnemen. In 2018 hebben we Broer hernomen met het Gelders Orkest, in 2019 en 2022 met de philharmonie zuidnederland en 2019 met het Orkest van het Oosten.

Het Orkest van het Oosten en het Gelders Orkest zijn in 2019 gefuseerd onder de naam Phion, Orkest van Gelderland en Overijssel.

In 2014 maakten we met de Nederlandse Reisopera (NRO) en het Orkest van het Oosten Wildeman. In 2015 met de NRO een speciale versie van de voorstelling Kereltje, waarin twee zangers aan de originele cast werden toegevoegd. In 2018 hebben we samen met de NRO Orfeo gemaakt, een bewerking van Monteverdi's L'Orfeo, voor publiek vanaf 8 jaar. In het najaar van 2019 hebben we samen met de NRO de familievoorstelling Zwijnenstal gemaakt (regie: Marije Gubbels), waarmee we een Zilveren Krekel wonnen.

 

Talentontwikkeling

Op het gebied van talentontwikkeling werken we samen met vele partners. Op de pagina Talentontwikkeling vind je alle projecten.

 

Subsidiegevers

Onze producties worden mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van OCW, provincie Overijssel en gemeente Enschede.

 

Foto header: Sanne Peper