Onze partners

Jongerenvoorstellingen

Samen met Toneelgroep Oostpool uit Arnhem maken we sinds 2013 ieder jaar 2 voorstellingen, een voor jongeren vanaf 12 jaar en een voor jongeren vanaf 14 jaar. De voorstellingen spelen in een tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer, vandaar dat we ze ook wel trailervoorstellingen noemen. De vrachtwagen met trailer rijdt naar een middelbare school en parkeert op het schoolplein. Bij een vrije voorstelling zetten we de trailer vlakbij een theater.

De coproducties van Sonnevanck en Oostpool zijn een groot succes. De voorstellingen Bromance (2016) en Princess (2018) wonnen de Gouden Krekel voor meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie, de belangrijkste prijs in het jeugdtheater. Hard Candy (2013), GTA5 (2015), Pretpark (2017) en It's my mouth I can say what I want to (2017) ontvingen een Zilveren Krekel.

 

Coproducties

We werken veel samen met artistieke partners in en buiten onze eigen regio.

Met Silbersee uit Amsterdam maakten we in 2015 het zeer succesvolle Wij gaan op berenjacht, die in 2018 opnieuw in de theaters te zien was. In het voorjaar van 2019 hebben we met Silbersee (en Consensus Vocalis) de familievoorstelling Lev gemaakt.

In juni 2017 hebben we, in opdracht van Vluchtelingenwerk Nederland, samen met het Orkest van het Oosten het meedoeconcert Broer gemaakt. Een swingend en spannend theatraal concert, waarin de leerlingen actief deelnemen. In 2018 hebben we Broer hernomen met het Gelders Orkest, in 2019 met de philharmonie zuidnederland en het Orkest van het Oosten.

In 2014 maakten we met de Nederlandse Reisopera (NRO) en het Orkest van het Oosten Wildeman. In 2015 met de NRO een speciale versie van de voorstelling Kereltje, waarin twee zangers aan de originele cast werden toegevoegd. In 2018 hebben we samen met de NRO Orfeo gemaakt, een bewerking van Monteverdi's L'Orfeo, voor publiek vanaf 8 jaar. In het najaar van 2019 hebben we samen met de NRO de familievoorstelling Zwijnenstal gemaakt (regie: Marije Gubbels).

 

Talentontwikkeling

Op het gebied van talentontwikkeling werken we binnen het project 2Scoremusictheatre samen met Kasko, Nederlandse Reisopera en ArtEZ. 2Scoremusictheatre is een talentontwikkelingsproject voor individuele jonge makers of teams van jonge componisten, schrijvers en/of regisseurs. De wedstrijd is in 2013 en 2015 georganiseerd. In 2015 won het team van Is dit het nou?. Zij hebben in 2016 de voorstelling bij Theater Sonnevanck gemaakt.

 

Subsidiegevers

Onze producties worden mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van OCW, provincie Overijssel en gemeente Enschede.

 

Foto header: Sanne Peper