Finale 2Scoremusictheatre (2015)

*De winnaar van 2Scoremusictheatre 2016 is Is dit het nou. Zij winnen de hoofdprijs: Het maken van een 10+ voorstelling voor Theater Sonnevanck*

Op vrijdag 11 december stonden de volgende teams in de finale van 2Scoremusictheatre. Het zijn Hofland & van Hulst met het concept Huttenklaas. Janneke de Haan, Wessel de Vries, Rene Thie en Kaveh Vares met het concept Is dit het nou. Plus het concept Werktuig van Silas Neumann en Ward Meijer.

Van de drie concepten werd een pilot getoond van 10-15 minuten, overdag voor een groep kinderen uit de doelgroep en 's avonds voor een publiek van vakgenoten en belangstellenden. Uiteindelijk bepaalt een deskundige jury wie de winnaar is van 2Scoremusictheatre. Het winnende concept werd verder uitgewerkt tot een volwaardige 10+ voorstelling. De voorstelling werd opgenomen in het seizoensaanbod 2016-2017 van Theater Sonnevanck (waarin het een kleine tour zal spelen) en in het seizoen 2017-2018. 

De finale was op vrijdag 11 december 2015 om 19.00 uur bij Theater Sonnevanck, Walstraat 2 te Enschede.


Informatie

Meer informatie over 2Scoremusictheatre vind je op www.2scoremusictheatre.nl

Wilt u bij de finale aanwezig zijn? Mail dan naar info@2scoremusictheatre.nl. Reserveren wordt aangeraden! De toegang is gratis.

 

De concepten:

 

Huttenklaas

Hofland & van Hulst

Jeugdhorror: Muzikaal gruwelen

Wie zegt dat horror alleen voor volwassenen is? Wij niet!
Huttenklaas viert de angst voor het onbekende in een spektakel-voorstelling waarin muziek de leidraad is. Bedoeld en geschikt voor iedereen die wel eens bang is, zonder precies te weten waarvoor.

 

Is dit het nou

Janneke de Haan, Wessel de Vries, Rene Thie en Kaveh Vares

Op zoek naar spanning en avontuur

Bennie, Willie en Adriana vinden dat het leven tegenvalt. Bezoekjes aan de dierentuin, uit eten bij de McDonalds: het is niet meer zo spannend als het ooit was. Daarom gaan ze ervandoor, op zoek naar dingen die nog wél spannend zijn. Dingen waardoor ze op het puntje van hun stoel belanden, zonder dat ze denken: Is dit het nou? 

 

Werktuig

Silas Neumann en Ward Meijer

Zijn we zelf verantwoordelijk voor ons handelen of zijn we slechts een instrument?

Karel werkt voor een mysterieuze opdrachtgever in een schuur. Zij communiceren alleen met briefjes met elkaar. Karel doet wat van hem gevraagd wordt. Maar wat bouwen zij eigenlijk? En wie is toch die man voor wie hij werkt? Om hier achter te komen moet Karel een weg vinden om in de geheimzinnige schuur te belanden.

Een muziektheatervoorstelling over de zoektocht naar identiteit en verantwoordelijkheid.


De hoofdprijs

Het winnende team van 2Scoremusitheatre maakt een volwaardige 10+ voorstelling voor Theater Sonnevanck. De voorstelling speelt een kleine tour in het seizoen 2016/2017. In het seizoen 2017/2018 wordt de voorstelling opgenomen in het aanbod van Theater Sonnevanck. Het winnende concept wordt gekozen door een gerenommeerde vakjury bestaande uit voorzitter Flora Verbrugge, Marije Gubbels en Erik van der Horst.

2Scoremusictheatre is een talentontwikkelingsinitiatief van de Nederlandse Reisopera, Kameroperahuis, ArtEZ Conservatorium en Theater Sonnevanck. Individuele jonge makers (< 35 jaar), schrijvers en/of regisseurs maken kans op een eigen 10+ muziektheatervoorstelling.
Credits

De drie finalisten zijn
 
HuttenklaasHofland & van Hulst
Is dit het nouJanneke de Haan, Wessel de Vries, Rene Thie en Kaveh Vares
WerktuigSilas Neumann en Ward MeijerVoorstellingfoto's: Finale 2Scoremusictheatre (2015)