Coming of Age 2019 - Achilles (8+)

Negen jaar duurt ie al. De oorlog tegen Troje. Negen jaar staan de Grieken met hun tenten voor de stad. Ze beginnen te verliezen, maar gelukkig hebben ze Achilles. De held, de sterkste man van het land. Achilles kijkt niet op van een beetje bloedvergieten. Met Achilles aan hun zijde, zijn de Grieken onverslaanbaar.

Maar plotseling is Achilles in zijn tent gaan zitten en komt er niet meer uit. Het maalt in zijn hoofd. Hij wil niet meer vechten, hij ziet het nut er niet meer van in. De Grieken zijn ten einde raad. Nu hun grote leider wegvalt, begint de boel uit de hand te lopen. Halvegare legerleiders proberen de macht te grijpen en strijders vervelen zich. Het lukt niemand om Achilles te overtuigen, hij blijft zitten waar hij zit. En de Trojanen ruiken bloed.

Achilles is een muzikale voorstelling over oorlog en vriendschap. Tien jongeren, gewapend met instrumenten, olievaten en een scherpe dosis humor stellen zich de vraag: waarom vechten we eigenlijk? En voor wie? Met de Griekse mythe over de Trojaanse oorlog als uitgangspunt onderzoeken ze wat nou echt belangrijk is in het leven. En laten ze zien dat het niet zo makkelijk is om een held te zijn.


Informatie


Credits

Tekst Jet Landsaat
Regie Daniël van Klaveren
Muzikale leiding Wiebe Gotink
Vormgeving Afke Manshanden
Spelcoach Mara Hoek
Regieassistent Elize Kuiper
Techniek Tim Kanter
Spel Bloem Brouwer, Joris Boerboom, Johanna van den Berg, Lizzy Eenkhoorn, Sofie van Gils, Richard Ishou, Jerom Kamp, Sebastiaan Kuks, Lara Olde Agterhuis en Aniek Wildschut
 
Foto's Agnes BooijinkVoorstellingfoto's: Coming of Age 2019 - Achilles (8+)