Alles Wat Theater Is (12+)

Twee acteurs in de klas razen door alle facetten van het theater. Ze hebben een eigen korte versie van het epische Romeo & Julia van Shakespeare voorbereid. Maar voor ze daar aan toekomen ontstaat er een discussie. Want wie speelt Romeo en wie speelt Julia?

Op basis van een meertalig welkomstwoord glijden de spelers in een gesprek over theater, diversiteit, inclusiviteit en over wie we eigenlijk zijn. De acteurs zetten de leerlingen op het verkeerde been en betrekken hen bij hun dromen en onzekerheden. Is het een lezing, een betoog, een voorstelling of een identiteitscrisis?

Alles Wat Theater Is gaat over het maken van theater en over het spelen van een rol. Wie ben je in het echt en hoe bepaalt dat welke rollen je speelt als acteur? Kunnen we altijd alles zijn wat we willen of zitten er grenzen aan de verbeelding van een publiek? Alles Wat Theater Is brengt activisme het klaslokaal in. Wie ben je, wie ben je écht en hoe denk je over de ander?

Een voorstelling met acteurs voor de klas, aula of daar waar het mag en kan op school. Alles Wat Theater Is is een coproductie van Toneelgroep Oostpool en Theater Sonnevanck.


Trailer: Alles Wat Theater Is (12+)Informatie


Credits

tekst Bart van den Donker | regie Char Li Chung | spel Tara Hetharia, Mees Hilhorst, Tommie Kinneging en/of Jatou Sumbunu | dramaturgie Daniël van Klaveren | coproductie Theater Oostpool & Theater Sonnevanck | scènefoto's Juliette de Groot
Voorstellingfoto's: Alles Wat Theater Is (12+)