Broer (8+) (2017)

Wat als je kleine broertje jou een sufferd vindt? Wat als hij jou afpakt waar je het meest van houdt? Wat als jij je grote broer altijd te slim af bent? En als hij bijna zelf weggeeft wat hem het liefste is? Twee broers verschillen als dag en nacht. Een groot avontuur stelt ze op de proef. Worden ze toch nog beste broers?

Alles wat normaal niet gebruikelijk is tijdens een klassiek concert mag nu juist wel! Opstaan om een wave te maken. Luid klappen op je benen, buik en dijen. Dansjes doen en spreekkoren aanheffen. Sterker nog: al deze actie wordt juist voorgeschreven!


Trailer: Broer (8+) (2017)Informatie

Doe met uw leerlingen mee aan een swingend en spannend concert rondom een prachtig verhaal, waarin leerlingen zelf actief deelnemen. Samen met 500 andere leerlingen van basisscholen, acteurs van Theater Sonnevanck en het Orkest van het Oosten, gaan uw leerlingen dit concert beleven. Ze zingen, dansen, maken geluidseffecten en spelen bodypercussie-ritmes. Zo is iedereen mede-muzikant in het concert.

 

Speeldata

Broer speelde van 8 t/m 16 juni 2017 in de Stadsgehoorzaal Kampen, Deventer Schouwburg en Muziekcentrum Enschede.

 

Educatie

Bij dit project horen vijf lessen met filmpjes en voorbeelden van liedjes, de dans, bodypercussie en soundscapes. Voor leerkrachten met minder affiniteit met muziekonderwijs is het hierdoor ook eenvoudig dit project uit te voeren.

Kerndoelen: 8, 9, 34, 54, 55 en 58

 

Klik hier voor de lesbrief

Klik hier voor de instructiefilmpjes

 

Doelgroep groep 5, 6 en 7

 

Mede mogelijk gemaakt door

 

            

 

Meedoe-concert Broer is ontwikkeld door Orkest van het Oosten en Theater Sonnevanck in opdracht van Vluchtelingenwerk Nederland.
Credits

Tekst Sophie Kassies
Regie Flora Verbrugge
Spel Freek den Hartogh en Abel Leemans
Compositie muziek Thijs Borsten
Dirigent Joost Smeets
Vormgeving Dymph Boss
Productie en lesmateriaal Monique Wijnker
Instructiefilmpjes Bart MajoorBoekingen en Informatie


Voorstellingfoto's: Broer (8+) (2017)