Bromance (15+) (2016)

** Winnaar van de Gouden Krekel voor Meest Indrukwekkende Jeugdtheaterproductie van 2016! **

Bromance is een tragikomedie over een ontluikende liefde. Het veilige dorpsleven van Tim en Bo wordt op z’n kop gezet als stadsjongen Jonas arriveert. Wat gebeurt er als gevoelens van vriendschap, jaloezie en liefde zich vermengen?

Nog steeds is homoseksualiteit geen vanzelfsprekendheid. Geweld tegen homo’s is toegenomen, sporters en politici komen slechts zelden uit de kast en in Rusland leidt het tot politieke spanningen. Een eerste liefde tussen twee mensen van hetzelfde geslacht is daardoor extra complex. Niet alleen de intimiteit tussen de prille geliefden, maar ook sociale verwachtingen staan op het spel. Twijfels over je geaardheid voeden de angst om buitengesloten te worden. Bromance toont het broze proces van de ontluikende liefde en herinnert ons eraan, dat wij de angst om ‘anders’ te zijn allemaal kennen. De voorstelling laat zien hoe moeilijk het voor jongeren is zich kwetsbaar op te stellen in een samenleving met onbuigzame codes.


Trailer: Bromance (15+) (2016)Informatie

Recensies

"De heftige driehoeksverhouding vol bravoure kruipt stiekem onder je huid, om daar venijnig te jeuken als ook zacht te strelen. Een knappe voorstelling, over een gevoelig onderwerp, die broeit vanaf de eerste seconde tot de laatste minuut.", VSCD Juryrapport Zilveren Krekels 2016

---

'Joachim Robbrecht schreef een sterke tekst (...) Er is een strakke soundscape van Bart Rijnink, een fantasievolle regie van Timothy de Gilde en drie fantastische jonge acteurs: Daniel Cornelissen, Willem Voogd en Marius Mensink.', de Volkskrant (7-3-2016)

---

'De chemie tussen de drie spelers in Bromance van Oostpool en Sonnevanck is ijzersterk', Theaterkrant (5-3-2016)

Klik op de afbeelding om je CKV verslag te downloaden


Bromance gaat op vrijdag 4 maart 2016 in première en speelt tot 3 juni 2016 ruim honderd keer op middelbare scholen. Daarnaast is de voorstelling openbaar te zien in Theater de Krakeling in Amsterdam en tijdens Hoogte80 Festival in Arnhem.

Bromance is een coproductie van Toneelgroep Oostpool en Theater Sonnevanck. De voorstelling reist in een tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer langs middelbare scholen en festivals. Neem voor meer informatie en boekingen contact op met Marti Arts, afdeling jongeren (Toneelgroep Oostpool).


Bromance in de pers

Bromance; eerlijk, grappig en zwaar | De Gelderlander, februrari 2016

Verlieft zijn is al ingewikkeld genoeg | 7Days, februrari 2016

15 jaar oud en ontdekken dat je op hetzelfde geslacht valt | Gay&Night, februari 2016

Het spel is op de wagen (deel 1)
Het spel is op de wagen (deel 2) | Volkskrant, maart 2016
Credits

Regie Timothy de Gilde
Tekst Joachim Robbrecht
Compositie muziek Bart Rijnink
Spel Daniel Cornelissen, Willem Voogd en Marius Mensink
Vormgeving Janne Sterke
Dramaturgie Flora Verbrugge
 
Publiciteitsbeeld Krista van der Niet
Scènefotografie Sanne PeperVoorstellingfoto's: Bromance (15+) (2016)