Bromance (14+) - reprise 2018

** Winnaar Gouden Krekel voor Meest Indrukwekkende Jeugdtheaterproductie van 2016 **

 

Bromance is een tragikomedie over ontluikende liefde. Het veilige dorpsleven van de jongens Tim en Bo wordt op z’n kop gezet als stadsjongen Jonas arriveert. Wat gebeurt er als gevoelens van vriendschap, jaloezie en verliefdheid zich vermengen? Een prijswinnende voorstelling over beginnende liefde en de angst om anders te zijn.


Trailer: Bromance (14+) - reprise 2018Informatie

Bromance (14+) is een coproductie met Toneelgroep Oostpool en speelde van 12 januari t/m 3 maart 2018 in de theaters.

© Sanne Peper

 

Recensies

'Een knappe voorstelling, over een gevoelig onderwerp, die broeit vanaf de eerste seconde tot de laatste minuut.'VSCD Juryrapport Zilveren Krekels 2016

---

'Een sterke voorstelling over ontluikende homoseksualiteit, met drie fantastische jonge acteurs.', ★★★★ de Volkskrant (7-3-2016)

---

'De chemie tussen de drie spelers is ijzersterk en ze geven zich volledig aan hun rollen over, waardoor er ook veel lucht en humor in het drama aanwezig is', ★★★★ Theaterkrant (5-3-2016)

 

Winnaar toneelschrijfprijs

Tijdens het “Kaas & Kappes” jeugdtheaterfestival in februari 2017 nam schrijver Joachim Robbrecht de 19e Nederlands-Duitse Jeugd- en Jongerentoneelschrijfprijs in ontvangst. Uit maar liefst 102 aanmeldingen uit 5 landen kwam Bromance van Robbrecht samen met Robinson - meine Insel gehört mir van tekstschrijver Raoul Biltgen als winnaar uit de bus. 

Uit het juryrapport: 'Door snelle, korte en rake dialogen met veel herhalingen op te voeren, lukt het schrijver Joachim Robbrecht de dynamische wereld van drie jonge mannen Tim, Bo en Jonas op de vierkante meter te (her-)scheppen'.

© Sanne Peper
Credits

Tekst Joachim Robbrecht
Regie Timothy de Gilde
Compositie muziek Bart Rijnink
Spel Leendert de Ridder, Josha Stradowski en Willem Voogd
Vormgeving Janne Sterke
Dramaturgie Flora Verbrugge
Lichtontwerp Wiel Coopmans
Coproductie Theater Sonnevanck en Toneelgroep Oostpool
 
Publiciteitsbeeld Krista van der Niet
Scènefotografie Sanne PeperVoorstellingfoto's: Bromance (14+) - reprise 2018