Bromance (15+) (voorjaar 2017)

** Winnaar van de Gouden Krekel voor Meest Indrukwekkende Jeugdtheaterproductie van 2016! **

Bromance is een tragikomedie over een ontluikende liefde. Het veilige dorpsleven van Tim en Bo wordt op z’n kop gezet als stadsjongen Jonas arriveert. Wat gebeurt er als gevoelens van vriendschap, jaloezie en liefde zich vermengen?

Nog steeds is homoseksualiteit geen vanzelfsprekendheid. Geweld tegen homo’s is toegenomen, sporters en politici komen slechts zelden uit de kast en in Rusland leidt het tot politieke spanningen. Een eerste liefde tussen twee mensen van hetzelfde geslacht is daardoor extra complex. Niet alleen de intimiteit tussen de prille geliefden, maar ook sociale verwachtingen staan op het spel. Twijfels over je geaardheid voeden de angst om buitengesloten te worden. Bromance toont het broze proces van de ontluikende liefde en herinnert ons eraan, dat wij de angst om ‘anders’ te zijn allemaal kennen. De voorstelling laat zien hoe moeilijk het voor jongeren is zich kwetsbaar op te stellen in een samenleving met onbuigzame codes.


Trailer: Bromance (15+) (voorjaar 2017)Informatie

Theatertour 2017/2018

In het seizoen 2017/2018 gaat Bromance op succestournee langs theaters in Nederland!

Wilt u deze voorstelling boeken? Neem dan contact op met Ruud van Meijel (zakelijk directeur Toneelgroep Oostpool) via ruud@toneelgroepoostpool.nl of bel 026 443 76 55.


 

Recensies

"De heftige driehoeksverhouding vol bravoure kruipt stiekem onder je huid, om daar venijnig te jeuken als ook zacht te strelen. Een knappe voorstelling, over een gevoelig onderwerp, die broeit vanaf de eerste seconde tot de laatste minuut.", VSCD Juryrapport Zilveren Krekels 2016

---

'Joachim Robbrecht schreef een sterke tekst (...) Er is een strakke soundscape van Bart Rijnink, een fantasievolle regie van Timothy de Gilde en drie fantastische jonge acteurs: Daniel Cornelissen, Willem Voogd en Marius Mensink.', de Volkskrant (7-3-2016)

---

'De chemie tussen de drie spelers in Bromance van Oostpool en Sonnevanck is ijzersterk', Theaterkrant (5-3-2016)

Bromance Sonnevanck

© Sanne Peper


 

Bromance in de pers

Bromance; eerlijk, grappig en zwaar | De Gelderlander, februrari 2016

Verlieft zijn is al ingewikkeld genoeg | 7Days, februrari 2016

15 jaar oud en ontdekken dat je op hetzelfde geslacht valt | Gay&Night, februari 2016

Het spel is op de wagen (deel 1)
Het spel is op de wagen (deel 2) | Volkskrant, maart 2016


 

Bromance tourde in het voorjaar van 2016 in een tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer langs middelbare scholen in Oost-Nederland. Bromance is een coproductie van Theater Sonnevanck en Toneelgroep Oostpool.
Credits

Regie Timothy de Gilde
Tekst Joachim Robbrecht
Compositie muziek Bart Rijnink
Spel Daniel Cornelissen, Willem Voogd en Marius Mensink
Vormgeving Janne Sterke
Dramaturgie Flora Verbrugge
Coproductie Toneelgroep Oostpool
 
Publiciteitsbeeld Krista van der Niet
Scènefotografie Sanne PeperVoorstellingfoto's: Bromance (15+) (voorjaar 2017)