Coming of Age (2014) - De Gedaanteverwisseling

Een muziektheatervoorstelling vol jong talent!

"Toen Gregor Samsa op een morgen uit onrustige dromen ontwaakte, ontdekte hij dat hij in zijn bed in een reusachtig ongedierte was veranderd."
Franz Kafka

Vanaf het moment dat hij 's ochtends wakker wordt, verandert het leven van Gregor Samsa, zoals een rups in een vlinder verandert. Of is het andersom? En het is nog erger: Gregor heeft zich verslapen en komt veel te laat op school. Als hij er überhaupt kan komen met zijn nieuwe lijf. De gedaanteverwisseling van Gregor zet zich door. Hij loopt niet meer, hij kruipt, en hij spreekt niet meer, maar kwijlt. Wekenlang komt hij zijn kamer niet meer uit. Zijn zus brengt hem af en toe eten maar steeds vaker begint ze hem te vergeten. Zijn kamer verslonst en verstoft en wordt een rommelhok voor het gezin. Totdat Gregor uiteindelijk niet meer bestaat voor zijn familie; het zou beter zijn als hij er niet meer zou zijn...

In deze versie van De Gedaanteverwisseling wordt iedereen anders. De kikker wordt een prins, Ariel wordt een mens, Assepoester wordt lid van het koninklijk huis en Jochem wordt een meisje.


Informatie


Credits

Regie Timothy de Gilde
Tekst Casper Vandeputte
Vormgeving Morgana Machado Marques
Muziek Bart Rijnink
Regie assistentie Lisanne Kooij
Zang/Spel 15 jongeren van 11 t/m 15 jaar
 
Scènefotografie Sanne PeperVoorstellingfoto's: Coming of Age (2014) - De Gedaanteverwisseling