Coming of Age (2016) - De Winkelkoning

Naast een kerk in Twente bevindt zich De Winkelkoning. Een doodgewone supermarkt, opgericht door Wil Koning. Te midden van Wils aanbiedingencircus slijten de medewerkers hun dagen. De manager doet zijn mopperronde, de kassières kletsen over hun katten en de bewaker terroriseert de slager. De medewerkers zakken steeds verder weg in de sleur der vergetelheid, totdat niemand de sluitingstijden meer weet.

Dan wordt er in het magazijn een kist met mango’s gevonden. In de kist zit een meisje met amandelogen. Haar hele wezen ademt tropico. De medewerkers verliezen zich volledig in het bekoren van hun exotische engel, maar het meisje kwijnt weg op de groenteafdeling. Als ze uitbarst in een moesson van heimwee en De Winkelkoning onder dreigt te lopen, nemen de medewerkers het heft in eigen hand.

De Winkelkoning is een muzikale, magisch realistische voorstelling verteld in de stijl van de Colombiaanse schrijver Gabriel García Márquez.


Informatie


Credits

Regie Karlijn Kistemaker
Muziek Wilko Sterke
Vormgeving Calle de Hoog
Regieassistent Nadieh Graumans-Tigchelaar
Spel, zang & muziek Carmen Baan, Stijn Bolhuis, Ruth Bulsink, Mette Hoekstra, Kirsty de Jong, Samuel Krijgsman, Inge Meiberg, Roxan Smit, Suzan Smit, Wietse Stuiver, Augin Sumer, Juriën Veger en Lytske Wijma
Techniek Jeroen van Terheijden en Danny Steenbergen
 
Scènefotografie Edwin DeenVoorstellingfoto's: Coming of Age (2016) - De Winkelkoning