De Baron van Münchhausen (7+)

Het wonderbaarlijke en sowieso waargebeurde verhaal

Theater Sonnevanck en hiphop-theatercollectief DIEHELEDING brengen samen het waargebeurde verhaal van de Baron van Münchhausen. Een Duitse edelman die lang geleden héél belangrijk was in een of andere oorlog. Aan iedereen die het maar horen wil, vertelt hij over de wonderlijke avonturen die hij heeft beleefd: rappende soldaten, breakdancende paarden en fakenews kanonskogels die inslaan als de beat die dropt. De Baron is een held! Maar… is het allemaal wel echt gebeurd?

De Baron van Münchhausen is een man die zo waarachtig en overtuigend goed kan liegen, dat je af en toe vergeet dat je naar een leugenaar luistert. Wanneer is iets liegen en wanneer is het fantasie? Is liegen altijd slecht? En waarom de waarheid spreken, als je een wereld bij elkaar kunt liegen waar het veel leuker is?

De Baron van Münchhausen is een kleurrijke en muzikale familievoorstelling die zoekt naar de waarde van waarheid en de verleidelijkheid van het liegen. Want liegen onze helden, de beroemde rappers, vloggers en modellen op tv, niet ook allemaal een beetje?


Informatie


Credits

Tekst, muziek & spel DIEHELEDING - Steven Ivo, Nick Livramento Silva, Merel Pauw, Dalorim Wartes en Jip Vuik (regie)
Decor & kostuums Sanne Oostervink
Dramaturgie Daniël van Klaveren
Techniek Erik Maes en Edwin Mol
Samenwerking Theater Sonnevanck & DIEHELEDING
 
Publiciteitsbeeld Benning & GladkovaVoorstellingfoto's: De Baron van Münchhausen (7+)