De Baron van Münchhausen (7+) (2022)

Winnaar van de Zilveren Krekel 2022 in de categorie 'Meest Indrukwekkende Productie'!

---

Theater Sonnevanck en hiphop-theatercollectief DIEHELEDING brengen samen het waargebeurde verhaal van de Baron van Münchhausen. Een Duitse edelman die sowieso altijd de waarheid vertelt. Aan iedereen die het maar horen wil, vertelt hij over de wonderlijke avonturen die hij heeft beleefd: rappende matrozen, breakdancende paarden en fakenews kanonskogels die inslaan als de beat die dropt. De Baron is een held! Maar… is het allemaal wel echt gebeurd?

De Baron van Münchhausen is een man die zo waarachtig en overtuigend goed kan liegen, dat je af en toe vergeet dat je naar een leugenaar luistert. Wanneer is iets liegen en wanneer is het fantasie? Is liegen altijd slecht? En waarom de waarheid spreken, als je een wereld bij elkaar kunt liegen waar het veel leuker is?

De Baron van Münchhausen is een kleurrijke en muzikale familievoorstelling die zoekt naar de waarde van waarheid en de verleidelijkheid van het liegen. Want liegen onze helden, de beroemde rappers, vloggers en modellen op tv, niet ook allemaal een beetje?

--

★★★★★ NRC | ‘In hun swingende jeugdtheatervoorstelling rappen de spelers het verhaal van de Lügenbaron met vlijmscherpe teksten aan elkaar.’


Trailer: De Baron van Münchhausen (7+) (2022)Informatie


Credits

Tekst, muziek & spel DIEHELEDING - Steven Ivo, Merel Pauw, Nick Livramento Silva, Dalorim Wartes en Jip Vuik (regie)
Decor & kostuums Sanne Oostervink
Dramaturgie Daniël van Klaveren
Lichtontwerp Tim van ‘t Hof
Techniek Erik Maes en Edwin Mol
Decorbouw Jeroen van Terheijden
Een samenwerking van Theater Sonnevanck en DIEHELEDING
 
Publiciteitsbeeld Benning & Gladkova
Scènefoto's Sanne PeperVoorstellingfoto's: De Baron van Münchhausen (7+) (2022)