De Baron van Münchhausen (7+)

Het wonderbaarlijke en sowieso waargebeurde verhaal

Hiphop-theater collectief DIEHELEDING en Theater Sonnevanck brengen samen het waargebeurde verhaal van de Baron van Münchhausen. Een Duitse edelman die lang geleden héél belangrijk was in een of andere oorlog. Aan iedereen die het maar horen wil, vertelt hij over de wonderlijke avonturen die hij heeft beleefd: rappende soldaten, breakdancende paarden en fakenews kanonskogels die inslaan als de beat die dropt. De Baron is een held! Maar… is het allemaal wel echt gebeurd?

De Baron van Münchhausen is een man die zo waarachtig en overtuigend goed kan liegen, dat je af en toe vergeet dat je naar een leugenaar luistert. Wanneer is iets liegen en wanneer is het fantasie? Is liegen altijd slecht? En waarom de waarheid spreken, als je een wereld bij elkaar kunt liegen waar het veel leuker is?

De Baron van Münchhausen is een kleurrijke en muzikale familievoorstelling die zoekt naar de waarde van waarheid en de verleidelijkheid van het liegen. Want liegen onze helden, de beroemde rappers, vloggers en modellen op tv, niet ook allemaal een beetje?


Informatie


Credits

Tekst & muziek DIEHELEDING
Regie Jip Vuik
Spel Steven Ivo, Nick Livramento Silva, Merel Pauw, Dalorim Wartes e.a.
Decor en kostuums Sanne Oostervink
Dramaturgie Daniël van Klaveren
Samenwerking DIEHELEDING & Theater Sonnevanck
 
Publiciteitsbeeld Benning & GladkovaVoorstellingfoto's: De Baron van Münchhausen (7+)