Dodo (10+) (2016)

Opa houdt zielsveel van Dodo, al denkt ze als een kleuter ondanks haar veertien jaar. Dodo is dol op Opa, al kan hij niet lopen. Ze moet hem, nu zijn rolstoel kwijt is, in een kruiwagen helemaal naar Nederland rijden. Samen hebben ze een lange reis achter de rug als Dodo de muziekles van Niels Pinxter komt binnenvallen. De muziek van Niels klinkt precies naar alles waarvan Dodo droomt. En is iemand die zulke muziek maakt niet zelf ook een droom? Opa zet alle zeilen bij om Dodo voor domme dingen te behoeden. Maar Dodo luistert niet. Er moet een droom uit elkaar spatten voor Dodo snapt wat Opa voor haar betekent...

Met verrukkelijke klezmer muziek, een overdosis liefde, komische misverstanden en pijnlijke vergissingen vertelt Dodo het altijd actuele verhaal van het gevoel en het verstand, de droom en de werkelijkheid en het vinden van een evenwicht daartussen.


Trailer: Dodo (10+) (2016)Informatie

De pers over Dodo (10+)

'Een voorstelling met lagen waarin de acteurs vol passie hun rol spelen en waarin de muziek de vierde acteur is.' Rijnbrink groep (13 maart 2016)

'Een voorstelling vol humor, die onze dochters (...) deed schaterlachen én aan het denken zette', Kidsproof Twente (6 april 2016)


Dodo speelde van maart t/m april 2016 in theaters en speellokalen in heel Nederland.

 
Credits

Regie Flora Verbrugge
Tekst Sophie Kassies, met dank aan Rineke Roosenboom
Compositie muziek Michel Marang
Spel & zang Dorien van Gent, Maarten Hutten en Michel Marang
Vormgeving Calle de Hoog
Techniek Koen Kuipers
Stage regie-assistent & educatie Marlies van BrinkVoorstellingfoto's: Dodo (10+) (2016)