Educatie - Lev

Op deze pagina vind je de filmpjes die horen bij het educatiemateriaal van de voorstelling Lev. Tijdens de voorstelling zijn er een aantal momenten waarin de leerlingen worden uitgenodigd om mee te zingen. Om de liedjes die de leerlingen mee gaan zingen alvast te oefenen, hebben de zangers en acteurs van Lev een aantal filmpjes gemaakt om de liedjes te kunnen instuderen en oefenen.

Het gaat om drie liedjes. Om deze liedjes straks goed mee te kunnen zingen, zijn er per liedje twee filmpjes gemaakt. Een instructiefilmpje waarin de leerlingen het lied aanleren en een oefenfilmpje waarin het lied nog eens goed geoefend kan worden. Deze filmpjes kunt u afspelen op het digibord. We raden u aan om het geluid hard genoeg te zetten, zodat de leerlingen de zangers uit het filmpje goed kunnen horen.


Informatie

Introductie:

Filmpje 1 - Introductie

 

De voetbalsupporters:

Filmpje 2 - Voetbalsupporters - instructie

Filmpje 3 - Voetbalsupporters - oefenen

 

Puffetje gangetje & zoem:

Filmpje 4 - Puffetjegangetje en zoem - instructie

Filmpje 5 - Puffetjegangetje en zoem - oefenen

Tip: In Filmpje 4 – Puffetje gangetje & zoem, wordt de klas op een gegeven moment in tweeën verdeeld. De kinderen zingen dan in twee groepen, de ene groep zingt: ‘puffetje gangetje’, en de andere zingt ‘zoem’. U kunt de klas het beste verdelen met aan de linkerkant van het scherm: ‘puffetje gangetje’ en aan de rechterkant: ‘zoem zoem’. Zo kunnen de kinderen makkelijk meezingen met de zangers uit het filmpje.

 

De matrozen:

Filmpje 6 - De matrozen - instructie

Filmpje 7 - De matrozen - oefenen

 

Meer informatie

Mochten er naar aanleiding van de filmpjes nog vragen zijn, dan kunt u contact opnemen met Mara Hoek. U kunt haar bereiken via 053 - 431 54 00 of via educatie@sonnevanck.nl. Wij wensen u en uw leerlingen veel plezier met zingen!
Credits

Coproductie Theater Sonnevanck, Silbersee en Consensus VocalisVoorstellingfoto's: Educatie - Lev