Coming of Age - Een Midzomernachtsdroom (10+)

In William Shakespeares romantische komedie Een Midzomernachtsdroom lopen verschillende werelden door elkaar. Vier geliefden, een groep feeën en de leden van de plaatselijke amateurvereniging komen elkaar tegen in het bos. Ze worden verliefd, nemen elkaar in de maling en wijzen elkaar af. Samen vertellen ze een verhaal over dromen, fantasie en verbeelding. Een eigenwijze afspiegeling van de werkelijkheid met de allure van een romantisch sprookje. Waarbij waanzin en liefde het brein verhitten. En hormonen je om de oren vliegen.

In Een Midzomernachtsdroom gaan zeventien jongeren de confrontatie aan met de roetsjbaan die verliefdheid heet. En, niet in de laatste plaats, ook met hun ouders…


Informatie

De voorstelling is geschikt voor publiek vanaf 10 jaar.

 

Het team

Samen met 17 jongeren uit Enschede en omgeving maken we een bewerking van de Shakespeare-klassieker Een Midzomernachtsdroom. Voor het vijfde jaar op rij maken we in het kader van talentontwikkeling een zogenaamde Coming of Age voorstelling. Hierin krijgen jongeren tussen de 12 en 15 jaar de unieke kans om samen met ervaren theatermakers een professionele theatervoorstelling te maken. Afgelopen vrijdag 16 maart was de kick-off van het project.

De voorstelling wordt geregisseerd door Charli Chung. Hij regisseerde eerder voorstellingen bij Frascati Producties en Toneelgroep Oostpool. In het najaar maakt hij voor Sonnevanck/Oostpool de voorstelling KIDS. Schrijver Madelon Kooijman bewerkte de tekst van Een Midzomernachtsdroom tot een voorstelling waarin de jongeren de confrontatie aangaan met de roetsjbaan die verliefdheid heet.

Het decor voor Een Midzomernachtsdroom wordt ontworpen door Koen Steger. Hij ontwierp onder andere afgelopen jaar het veelgeprezen decor voor VPRO-programma Zomergasten., waarin het lijkt alsof het interview plaatsvindt op het dak van een camper. De muziek wordt gemaakt door muzikant/componist Jelle Hoekstra en Nadieh Graumans-Tigchelaar is regieassistent.

 

Kick-off

Het project startte vrijdag 16 maart jl. met de kick-off. De komende maanden wordt er gerepeteerd voor de voorstelling. In de tweede week van de meivakantie (7 t/m 11 mei) zijn de jongeren ‘full-time’ in dienst en wordt de voorstelling gemonteerd. Op 11 mei (voorpremière), 12 mei (première) en 13 mei (matinée) is de voorstelling te zien in Theater Sonnevanck.

 

Vorige edities

Klik hieronder voor meer informatie over de voorstellingen.

2014: De Gedaanteverwisseling

2015: Onderdier

2016: De Winkelkonining

2017: Macbeth

 

>> Klik hier voor de planning
Credits

Tekst Madelon Kooijman
Regie Charli Chung
Muziek Jelle Hoekstra
Decor Studio Koen Steger
Kostuums Charli Chung
Regieassistent Nadieh Graumans-Tigchelaar
Techniek Jeroen van Terheijden
Stagiair lichtontwerp Tim Kanter
Spel Aina Palmero Bellers, Sophie van den Berg, Sterre Bolhuis, Maurits Brus, Valentijn Dankers, Nora Demir, Milla Denishin, Amy Elenbaas, Luite Hasperhoven, Jerom Kamp, Sebastiaan Kuks, Femke Postma, Sebastian Schut, Steyn Siebum, Muhammed Soysal, Vleerte van der Vos en Florence WaningeBoekingen en Informatie


Voorstellingfoto's: Coming of Age - Een Midzomernachtsdroom (10+)