Coming of Age (2018) - Een Midzomernachtsdroom (10+)

In William Shakespeares romantische komedie Een Midzomernachtsdroom lopen verschillende werelden door elkaar. Vier geliefden, een groep feeën en de leden van de plaatselijke amateurvereniging komen elkaar tegen in het bos. Ze worden verliefd, nemen elkaar in de maling en wijzen elkaar af. Samen vertellen ze een verhaal over dromen, fantasie en verbeelding. Een eigenwijze afspiegeling van de werkelijkheid met de allure van een romantisch sprookje. Waarbij waanzin en liefde het brein verhitten. En hormonen je om de oren vliegen.

In Een Midzomernachtsdroom gaan zeventien jongeren de confrontatie aan met de roetsjbaan die verliefdheid heet. En, niet in de laatste plaats, met hun ouders…


Informatie

Op 11, 12 en 13 mei 2018 exclusief te zien in ons eigen huis! De voorstelling is geschikt voor publiek vanaf 10 jaar.

 

In de pers

'Zomerse temperaturen, maar deze leerlingen oefenen in het theater' - RTV Oost 7 mei 2018

Reportage 1Twente - 11 mei 2018

'Enschedese theatertalenten repeteren Shakespeare's Midzomernachtsdroom' - Tubantia 11 mei 2018

 

 

Het team

Samen met 17 jongeren uit Enschede en omgeving hebben we een bewerking van de Shakespeare-klassieker Een Midzomernachtsdroom gemaakt. In deze Coming of Age voorstelling krijgen jongeren tussen de 12 en 15 jaar de unieke kans om samen met ervaren theatermakers een professionele theatervoorstelling te maken.

De voorstelling is geregisseerd door Charli Chung. Hij regisseerde eerder voorstellingen bij Frascati Producties en Toneelgroep Oostpool. In het najaar maakt hij voor Sonnevanck/Oostpool de voorstelling KIDS. Schrijver Madelon Kooijman bewerkte de tekst van Een Midzomernachtsdroom tot een voorstelling waarin de jongeren de confrontatie aangaan met de roetsjbaan die verliefdheid heet. Het decor is ontworpen door Studio Koen Steger, de muziek gemaakt door muzikant/componist Jelle Hoekstra en Nadieh Graumans-Tigchelaar is regieassistent.

 
Credits

Tekst William Shakespeare
Bewerking Madelon Kooijman
Regie Charli Chung
Muziek Jelle Hoekstra
Decor Studio Koen Steger
Kostuums Charli Chung
Regieassistent Nadieh Graumans-Tigchelaar
Techniek Jeroen van Terheijden
Stagiair lichtontwerp Tim Kanter
Stagiair muziek Sophie van den Berg
Spel Aina Palmero Bellers, Sterre Bolhuis, Maurits Brus, Valentijn Dankers, Nora Demir, Milla Denishin, Amy Elenbaas, Luite Hasperhoven, Jerom Kamp, Sebastiaan Kuks, Femke Postma, Sebastian Schut, Steyn Siebum, Muhammed Soysal, Vleerte van der Vos en Florence Waninge
 
Scènefoto's Agnes BooijinkVoorstellingfoto's: Coming of Age (2018) - Een Midzomernachtsdroom (10+)